Häromdagen bjöd jag familjen och min fasters familj på gofika! :) Jag fick ett uppdrag av Sara som hjälper Arla med att marknadsföra deras webbplats och receptsök i bloggosfären. Denna gång fick man välja ut ett av fem recept på olika kladdkakor, som sedan ska provbakas och recenseras. Jag valde att baka denna kaka med daim.
Kladdkaka med daim 8-10 bitar
Ingredienser:100 g Arla® svenskt smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim
2 ½ dl Arla Köket® smaksatt grädde choklad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt smöret.
- Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
- Hacka daimen och blanda ner den.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt svalna.
- Sikta ev kakao över den färdiga kakan.
- Vispa grädden och servera till kakan.
Vi kunde alla som smakade kladdkakan hålla med om att den var riktigt god med daim i, lite tuggmotstånd som var lagom knäckig.
Kladdkakan reste sig och såg väldigt hög och fin ut men när man skar upp en bit så var det som ett skal, detta kan bero på att jag kanske vispade ägg och socker lite för länge? Gör om, gör rätt!
Förutom det krispiga skalet (som egentligen inte gjorde något) på kakan så blev den dundergod! Jag gillade chokladgrädden till men kan lätt bli kaka på kaka, så den klassiska vispade grädden får fortsätta sällskapa mina kladdkakor framöver.
Dock kan man ha Arlas smaksatta grädde till mycket annat gott! Kika in
Arlas receptbank, där hittar ni recept där ni använder den smaksatta grädden.