I lördags hade vi besök av lite vänner (eller vi har haft ganska mycket besök den senaste tiden..). Samuel & Madde var hit, med sig hade de kidsen och senare kom Robert T. förbi. Vi bjöd på kallskuret (tunnskuren kassler och rostbiff) med potatisgratäng, sallad & tzatziki.
Till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka med vita och mörka chokladknappar i, vispad grädde till. Yummie!

Kladdkaka Black & White, 10-12 p.
Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vita chokladknappar
1 dl mörka chokladknappar
Gör såhär:
- Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
- Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
- Blanda med chokladknapparna i smeten.
- Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna och servera den med vispad grädde (& kanske vit chokladsås och mörka chokladknappar? ;P)
Rosa kökshandduk från NyttaDesign, turkost krackelerat fat/assiett Chic Antique från Magasin Krantz.