En ljuvlig gammaldags sockerkaka, som doftar lite sommarminnen. Tänk er trädgårdsfika med familjen, sommar, hemgjord vinbärssaft och några solvarma jordgubbar till den saftiga citronkakan, härligt! ♥
En ring citronkaka (ca 12 bitar, bakad i hålform)
Ingredienser:2 stora ägg
2 dl socker
50 gram smör eller margarin
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet skal av ½ citron
3 msk citronsaft
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en sockerkaksform och bröa med ströbröd.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggblandningen.
- Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken.
- Rör tills smeten blir jämn och häll sedan upp smeten i sockerkaksformen.
- Grädda i ca 30-45 minuter beroende på ugn.
- Ta ut kakan, låt svalna lite innan den stjälps upp.
- Bita upp kakan och servera.
Tips! ♥ Servera kakan med en klick turkisk yoghurt smaksatt med vaniljsocker och lite rivet citronskal+saft.
♥ Pudra kakan med florsocker eller gör en smarrig glasyr på florsocker+citronsaft+vaniljsocker och häll över kakan så den får rinningar.
♥ Tillsätt lite gul hushållsfärg i glasyren och strössla över
färgglatt strössel för en extra tjusig citronkaka! :)