Denna paj är riktigt god och går nog hem hos alla!
Den är lätt att variera; byt ut ananasen mot konserverade mandarinklyftor, hallon eller blåbär.
Syrlig ananaspajPajdeg:150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:250 g kesella naturell
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
400 g grovhackad/krossad ananas
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform (ca 24 cm), ställ kallt.
- Fyllningen; rör ihop kesella, socker och vaniljsocker.
- Vispa ner äggen, ett i taget.
- Tillsätt ananasen, häll fyllningen i pajformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
- Låt pajen svalna så fyllningen 'stannar', annars är det stor risk att pajen smakar lite omelett.
Servera ananaspajen med en klick vaniljgrädde eller vaniljglass.
Ha en mysig lördag! ♥