Den här fudgen är riktigt smarrig! Den är söt och lite salt, den är mjuk och smälter i munnen och med karameliserade mandlar och havssaltflingor så får man en riktig smaksensation! Den smakar lite knäck med konsistens som fudge.
Små små bitar av karameliserade mandlar och flingor av salt gör att man måste nog ta en till..och en till!
Slå in fint i en ask och ge bort i rpesent, det blir garanterat uppskattat!
Marabou Sensation Fudge
Ingredienser:
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
1 kaka Marabou Sensation Caramelized Almonds & Sea Salt (133 g)
Gör så här:
- Blanda grädde, socker och sirap i en rejäl kastrull, låt koka ca 30 minuter under omrörning (till ca 120 grader).
- Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2-3 minuter.
- Gör kulprovet* och se om fudgen är klar.
- Finhacka chokladen.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen, rör väl tills den smält.
- Klä en form ca 20x25 med smörpapper (eller olja in en form med neutral olja) och häll ner smeten.
- Ställ formen kallt och skär sedan små bitar ca 1,5x1,5 cm.
*Kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård. Blir det bara sörja av allt så koka smeten ytterligare 5-10 minuter. När smeten klarar kulprovet är fudgen klar.
Tips! Om man vill pynta till fudgen så kan man strö över havssaltflingor eller finhackad rostad mandel.
Den lilla beiga hjärformen är från webshopen Butik Sussi! ♥