Favoritkladdkakan med AfterEightchoklad

En väldigt lättlagad kladdkaka som jag brukar variera på många olika sätt. Mycket god! Receptet har jag haft i några år men kommer inte ihåg varifrån det kommer! :/
Favoritkladdkakan
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Smaktillsatser:
1½ dl hackade hasselnötter
10 st hackade After Eightkakor
1 dl krossad polkagriskarameller
Garnera med:
10 st After Eightkakor till glasyr
2-3 st kiwi, skalade och skivade
mandarinklyftor på burk
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mlöjet.
Blanda i ev nötter eller After Eight (om man nu vill).
Häll smeten i en rund smörad och ev bröad springform.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
After Eighten lägges på när kakan tagits ut ur ugn så de smälter, dra med en gaffel så blir det fina mönster på kakan.
Kladdkakan brukar jag servera med vaniljvisp, vaniljglass eller grädde (kan dock bli mastigt).
Skala och skär kiwi i skivor, passar utmärkt till kakan om man har i After Eight, eller mandarinklyftor om man har nötter i kakan. Ja, den går att variera på flera olika sätt.
Låt kakan svalna lite, alt. ställ kakan kallt i 1 timme, ta fram den 15 min innan servering så är den fin och fast vid servering men väldigt god att njuta ljummen!
Färdig att serveras!
Kommentarer
Trackback