Idag har Carro varit här & såklart bjuds det på något gott till kaffet! Hon fick med sig en liten goodiebag med maränger och äppelkaka. :) Här kommer ett toppenrecept, som är himla enkelt, på franska sega maränger:
![Maräng](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc00924_125399472.jpg)
Visst ser de läckra ut? :) Silverfatet är ett loppisfynd.
- 7 äggvitor
- 5dl strösocker
- O'hoy chokladsås
Sätt ugnen på 120 grader.
Vispa äggvitorna tills dom börjar bli fluffiga.
Tillsätt 2dl av sockret och vispa nån minut till och häll sedan i resten av sockret.
När maräng smeten är så fast att du kan hålla bunken upp och ner utan att den ramlar ur så är den färdig.
Håll i chokladsåsen i bunken och dra genom den endast någon gång, så marängen blir lite marmorerad.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper och skicka in i nedre delen i ugnen i ca 45-60 minuter, beroende på hur sega du vill ha dom.
♥
Notis (svar): i varmluftsugn kan man köra flera plåtar samtidigt!