Maffiga chokladmuffins med banan & choklad
PUBLICERAT: 2011-01-28 // 12:15:00
UNDER: Baka - muffins & cupcakes
Dessa söta små formar (chokladformar dock) hittade jag på Dollarstore! Fyndat 150 st för 10kr.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g smör
80 g choklad (jag tog Peru 70%)
1 banan
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Smält smöret, låt svalna och ha i smeten.
Tillsätt grovhackad choklad och den mosade bananen i smeten.
Skeda upp i formar (gärna i muffinsteflonformar för att få de stadiga).
Grädda i 200°C ca 15 min.
Låt svalna innan du glaserar dina muffins.
Frosting: (jag 'rensade' skåpen och slängde i lite nougat, Nutella & choklad)
5 dl florsocker
50 g smör
2 dl Nutella
100 g nougat
50 g choklad
3 msk kakao
3 msk hett kaffe
Gör såhär:
Vispa ihop rumstempererat smör, kakao & florsocker.
Smält nougat & choklad i ett vattenbad, låt svalna.
Tillsätt Nutella & den smälta nougatblandningen i smörblandningen.
Ha sist i det heta kaffet, då får du en glansig och fin yta när du 'klär' dina muffins.
Dekorera med kokosflingor, strössel eller pudra på lite florsocker! :)
Kakfatet fick jag av min kompis Liza! Visst är det gulligt? Riktigt ljuslila & matchar de söta formarna från Kalasform! Det syns inte så bra på fotona men det är Snorkfröken på de rosa & Lilla My på de lila, ur serien Mumin. De flerfärgade minicupcakesformarna kommer också från Kalasform, tror att dessa är från Sommar-serien. :)
Maffiga chokladmuffins med banan & choklad
Dessa söta små formar (chokladformar dock) hittade jag på Dollarstore! Fyndat 150 st för 10kr.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g smör
80 g choklad (jag tog Peru 70%)
1 banan
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Smält smöret, låt svalna och ha i smeten.
Tillsätt grovhackad choklad och den mosade bananen i smeten.
Skeda upp i formar (gärna i muffinsteflonformar för att få de stadiga).
Grädda i 200°C ca 15 min.
Låt svalna innan du glaserar dina muffins.
Frosting: (jag 'rensade' skåpen och slängde i lite nougat, Nutella & choklad)
5 dl florsocker
50 g smör
2 dl Nutella
100 g nougat
50 g choklad
3 msk kakao
3 msk hett kaffe
Gör såhär:
Vispa ihop rumstempererat smör, kakao & florsocker.
Smält nougat & choklad i ett vattenbad, låt svalna.
Tillsätt Nutella & den smälta nougatblandningen i smörblandningen.
Ha sist i det heta kaffet, då får du en glansig och fin yta när du 'klär' dina muffins.
Dekorera med kokosflingor, strössel eller pudra på lite florsocker! :)
Kakfatet fick jag av min kompis Liza! Visst är det gulligt? Riktigt ljuslila & matchar de söta formarna från Kalasform! Det syns inte så bra på fotona men det är Snorkfröken på de rosa & Lilla My på de lila, ur serien Mumin. De flerfärgade minicupcakesformarna kommer också från Kalasform, tror att dessa är från Sommar-serien. :)
Kommentarer
Carro
Mmmmm.. Ser verkligen suuuuper goda ut! :)
2011-02-01 » 13:06:29
BLOGG: http://cuteboringlovee.blogspot.com
Majken
Grym sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)
2012-03-19 » 00:37:50
BLOGG: http://hemförsäkringidag.se
Trackback