Pavlova - marängtårta med grädde & bär/frukt.
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Eftersom jag hade ca 10 äggvitor (ca 3 dl äggvita) så tänkte jag slänga ihop något att ta med till Madde & Samuel till kvällen. Detta recept blir till två tårtor, alt. en tårta och 1-2 plåtar maränger.
Pavlova - marängtårta med grädde & bär
2 marängbottnar
5 dl grädde
1 dl lemon curd (kan uteslutas)
500 g bär (250g blåbär & 250g björnbär för min del)
1 apelsin
2 bananer
Maräng:
10 äggvitor
5 dl strösocker
Vispa äggvitorna vitt och fluffigt och vispa under tiden i 2 dl strösocker.
När marängen är riktigt stabbig är den färdig, du ska kunna hålla bunken över huvudet utan att marängen glider ur. :)
Vänd ner resten av strösockret.
Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Mät ut en cirkel på vardera bakplåtspapper, jag gjorde tallriksstora bottnar, ca 25 cm i diameter.
Fyll ut cirkeln med maräng och grädda i nedre delen i ugnen i 150 grader i ca 60 minuter (känn med sticka så den inte är alltför kladdig i mitten - låt den gå lite till isåfall).
Låt svalna.
Vispa grädden fluffig.
Ta ur ca 3 dl vispad grädde och fortsätt vispa resten ihop med lemon curden och bred på det nedersta lagret.
Lägg på blåbär & skivad banan så det täcker och lägg på den andra marängbotten.
Lägg på resten av grädden och på med björnbären & filéad apelsin, färdig att serveras!
Pavlova - marängtårta med grädde & bär
2 marängbottnar
5 dl grädde
1 dl lemon curd (kan uteslutas)
500 g bär (250g blåbär & 250g björnbär för min del)
1 apelsin
2 bananer
Maräng:
10 äggvitor
5 dl strösocker
Vispa äggvitorna vitt och fluffigt och vispa under tiden i 2 dl strösocker.
När marängen är riktigt stabbig är den färdig, du ska kunna hålla bunken över huvudet utan att marängen glider ur. :)
Vänd ner resten av strösockret.
Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Mät ut en cirkel på vardera bakplåtspapper, jag gjorde tallriksstora bottnar, ca 25 cm i diameter.
Fyll ut cirkeln med maräng och grädda i nedre delen i ugnen i 150 grader i ca 60 minuter (känn med sticka så den inte är alltför kladdig i mitten - låt den gå lite till isåfall).
Låt svalna.
Vispa grädden fluffig.
Ta ur ca 3 dl vispad grädde och fortsätt vispa resten ihop med lemon curden och bred på det nedersta lagret.
Lägg på blåbär & skivad banan så det täcker och lägg på den andra marängbotten.
Lägg på resten av grädden och på med björnbären & filéad apelsin, färdig att serveras!
Kommentarer
Trackback