Svärfar och sambon har tidigare talat om dessa fantastiska apfelstrudel.
Jag har själv aldrig ätit de äkta österrikiska bakverken utan passade på att göra min egna variant med sambon som provsmakare. :)
Smarriga apfelstrudels/äppelflarn 4 st
Ingredienser:• 4 plattor smördeg alt. filodeg
• 1 äpple
• 50 g mandelmassa (kan uteslutas)
• 3 msk strösocker
• 2 msk kanel
• 20 g mandelspån
• ägg att pensla över
Gör såhär:
- Lägg plattorna på klädd plåt och låt tina.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär äpplet i mindre bitar.
- Rör ihop socker och kanel, blanda med äppelbitarna.
- Lägg mendelmassa på plattorna.
- Fördela äppelröran på de fyra plattorna.
- Strö över mandeln och pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Servera apfelstrudeln ljummen med gräddig vaniljglass!
Tips! Nyp, rulla eller vik ihop plattorna med fyllningen på i olika varianter. Jag gjorde några utbakade plattor och några ihopnypda gömmor. Strö över hackade nötter eller kokosflingor istället för mandelspån. Grovhacka russin, 1 msk rom och blanda med i äppelröran.
Någon som ätit äkta österrikisk apfelstrudel?