Kvällens käk - hemgjord pizza+pizzasallad!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Ikväll blir det hembakad pizza med hemgjord pizzasallad! Som jag längtat och jag fick till pizzasalladen hyfsat iallafall, den brukar kunna vara lite knepig att få till. Jag höftade lite med ingredienserna, ni får detta recept men ta det med en nypa salt.
Hemgjord pizzasallad - ca 4 portioner
Gör såhär:
Hemgjord LCHF-pizza 4-6 portioner (Pam´s LCHF-pizza)
Ingredienser:
Botten:
120 g cream cheese
4 ägg (eller 3 XL-ägg)
1,8 dl fet grädde
0,6 dl parmesan (eller annan smakrik ost, jag använde Kvibille Riven Cheddar)
1 matsked italiensk salladskrydda
4,8 dl riven ost (förslagsvis en billig ex. hushållsost)
Tomatsås:
0,7 burk krossade/passerade tomater
2 msk oregano
2 vitlöksklyftor - pressade
salt & peppar
Låt koka upp, tillsätt alla kryddor och låt svalna lite.
På pizzan tar ni det ni tycker om, passa på att tömma kylen på rester! :)
Jag slängde på skinka, oliver, fetaost, lök, riven cheddar- & hushållsost (ca 5-6 dl toppingost).
Gör såhär:
Hemgjord pizzasallad - ca 4 portioner
Ingredienser:
vitkål (ca 6-8 dl strimlad)
1 dl inlagd paprika
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk italiensk salladskrydda
vitkål (ca 6-8 dl strimlad)
1 dl inlagd paprika
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk italiensk salladskrydda
Gör såhär:
- Strimla vitkålen, med kniv, osthyvel eller i matberedare.
- Stöt kålen, eller slå kokhett vatten över kålen i ett durkslag för att få den mjukare.
- Vispa ihop olja, vitvinsvinäger, honung, salladskrydda, salt & svartpeppar i en skål.
- Häll ner kålen i dressingen och blanda i den inlagda paprikan.
- Blanda väl och låt stå kallt några timmar, helst över dygnet för att få riktigt smak.
Hemgjord LCHF-pizza 4-6 portioner (Pam´s LCHF-pizza)
Ingredienser:
Botten:
120 g cream cheese
4 ägg (eller 3 XL-ägg)
1,8 dl fet grädde
0,6 dl parmesan (eller annan smakrik ost, jag använde Kvibille Riven Cheddar)
1 matsked italiensk salladskrydda
4,8 dl riven ost (förslagsvis en billig ex. hushållsost)
Tomatsås:
0,7 burk krossade/passerade tomater
2 msk oregano
2 vitlöksklyftor - pressade
salt & peppar
Låt koka upp, tillsätt alla kryddor och låt svalna lite.
På pizzan tar ni det ni tycker om, passa på att tömma kylen på rester! :)
Jag slängde på skinka, oliver, fetaost, lök, riven cheddar- & hushållsost (ca 5-6 dl toppingost).
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och börja med botten.
- Klä en långpanna med papper (använd en plåt med hög kant, smeten flyter ut lite)
- Vispa ihop cream cheese och ägg till en jämn smet.
- Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
- Blanda sedan i den rivna hushållsosten.
- Häll allt på den pappersklädda plåten, bred ut till en jämn botten.
- Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.
- Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
- Bred på tomatsåsen och toppingen på den färdiga pizzabotten.
- Ställ in pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält).
- Låt svalna 5 min på plåten.
- Skär upp och njut.
Servera pizzan med en hemgjord pizzasallad & en rejäl klick bearnaisesås!
Det blir ca 9 rejäla bitar av långpannepizzan och den går utmärkt att frysa och värma i micron.
Dagen-efter-pizzan är väldigt god att äta kall.
Det blir ca 9 rejäla bitar av långpannepizzan och den går utmärkt att frysa och värma i micron.
Dagen-efter-pizzan är väldigt god att äta kall.
Kommentarer
![](http://millblomskan.blogg.se/testar/images/2010/hjrta13_90949483_110619177.png)
Den där pizzan har jag också gjort, den är ljuvlig :) Till och med Daniel föredrar den framför "vanlig" hemmapizza!
2011-03-21 » 11:13:32
BLOGG: http://bispbergshyttannittioatta.blogg.se/
Trackback