Äppelmos med äkta vanilj
Ingredienser:
1 kg äpplen
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
Atamon, enligt förpackning
Gör såhär:
- Skala, kärna ur och bita äpplena. Lägg dom i en kastrull med vatten.
- Låt äpplena sjuda i ca 20-30 minuter.
- Tillsätt socker och rör tills det smält.
- Ta bort kastrullen från värmen, smaka av med äkta vaniljpulver. Om du vill ha slät mos så mixar du nu äppelmoset med mixerstav. Annars går det bra att köra moset genom en grovmaskig sil eller bara stampa det i kastrullen.
- Tillsätt Atamon enligt förpackningen och häll upp moset i varma rena burkar.
- Förvara äppelmoset mörkt och svalt, det går även bra att frysa.
Denna lilla förpackning fick följa med i en presentkorg så därför är den lite extra pimpad.
Tjusiga glasburkar och flaskor till saft, sylt och marmelad finns hos
NiMas.se!
Detta får även bli mitt bidrag till
Månadens Sötsak, som denna månad har tema 'ge bort'!