Kladdkaka är ju så himla enkelt att baka, man kan slänga ihop en vrålgod kaka på bara några minuter. Den gräddas på kort tid och går att variera på alla möjliga vis. Denna kaka valde jag att krossa Digestivekex och blanda i och strö över.
Kakan gifter sig bäst (som vanligt) med hederlig grädde!

Kladdkaka med Digestivekex
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
6 st Digestivekex


Gör såhär:
- Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
- Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
- Krossa 5 Digestivekex och blanda med i smeten.
- Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
- Krossa 1 Digestivekex och strö över kakan.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna och servera den med vispad grädde!
Jag brukar ställa den kallt i 1-2 timmar före servering då den blir lättare att skära upp.