Vaniljmuffins och vitchokladfrosting med tuttifruttismak. En ganska god kombo.
Jag 'fuskade' och använde mig av tuttifruttiessence, hade först tänkt använda mig av tuttifruttigodis men tiden räckte inte riktigt till.
Vanilla-frutticupcakes, ca 15 st.
Muffins:100 g smör
3/4 dl mjölk
1½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm vaniljpulver
2½ dl vetemjöl
Gör så här: • Smält smöret och tillsätt mjölken.
• Låt mjölkblandningen bli ljummen.
• Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
• Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
• Häll upp smet upp till 2/3 i pappersformarna.
• Grädda muffinsen i muffinsplåt mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
Frosting:100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
200 g färskost
6 dl florsocker
1 tsk tuttifruttiessence
Gör så här:
- Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad, låt sedan svalna något.
- Vispa smöret så det blir riktigt vitt och poröst.
- Tillsätt chokladen och blanda ordentligt.
- Blanda i färskosten och vispa samman.
- I med florsocker och vispa frostingen till en riktigt fluffig och slät konsistens.
- Smaksätt med tuttifruttiessencen och smaka av.
- Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med klarblått strössel.
Klarblå/vitprickiga muffinsformar från sally bazar och det klarblåa strösslet finns hos Ditt Skafferi.