Kladdkaka Black & White
PUBLICERAT: 2012-03-07 // 20:54:14
UNDER: Baka - mjuka kakor
I lördags hade vi besök av lite vänner (eller vi har haft ganska mycket besök den senaste tiden..). Samuel & Madde var hit, med sig hade de kidsen och senare kom Robert T. förbi. Vi bjöd på kallskuret (tunnskuren kassler och rostbiff) med potatisgratäng, sallad & tzatziki.
Till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka med vita och mörka chokladknappar i, vispad grädde till. Yummie!
Till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka med vita och mörka chokladknappar i, vispad grädde till. Yummie!
Kladdkaka Black & White, 10-12 p.
Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vita chokladknappar
1 dl mörka chokladknappar
Gör såhär:
- Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
- Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
- Blanda med chokladknapparna i smeten.
- Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna och servera den med vispad grädde (& kanske vit chokladsås och mörka chokladknappar? ;P)
Rosa kökshandduk från NyttaDesign, turkost krackelerat fat/assiett Chic Antique från Magasin Krantz.
Kommentarer
Johanna
Mmmm vad mumsigt det ser ut!!!
2012-03-07 » 21:28:32
BLOGG: http://joherman.blogg.se/
Felicia
Gud så smarrigt!!
2012-03-08 » 10:32:54
BLOGG: http://heywhatscooking.blogg.se/
Goda frestelser
Mm, så gott!
2012-03-11 » 15:26:32
BLOGG: http://godafrestelser.blogg.se/
Trackback