Det ekar tomt mellan inläggen här nu för tiden.. Jag har haft en svacka lär jag väl medge men nu är jag lite i gasen igen. Mellan varven är det ren pina att vara i köket men nu har lusten och intresset kommit tillbaka..sakta men säkert.
Iallafall. Jag gjorde en tårtfyllning för inte så längesen. Jag hade dessa Philadelphia Marabou i kylen och vispade ihop en smarrig tårtfyllning eller topping till cupcakes. Superenkkelt och riktigt gott! Sådär 'äta-med-skeden-direkt-ur-vispskålen'-gott! :) Jag hade krämen som ett lager fyllning i en 24cm's tårta (räcker även till 2x15cm's tårtor eller 10-15 cupcakes). Eller varför inte servera den som en 'mousse' i glas och toppa med färska bär?
Enkel mjölkchokladkräm
Ingredienser:
1 ask Philadelphia Marabou (chokladfärskost)
2-3 msk kakao
3 dl grädde
Gör så här:
Rör samman färskosten med kakaon och tillsätt grädden.
Vispa till önskad konsistens, gärna lite fastare om krämen ska spritsas.
Denna kräm kom till när jag hade lite bråttom och skulle göra en annan fyllning, då man värmer grädde och smälter ner 180 g mjölkchoklad men den ska stå i kyl i minst 6 timmar och den tiden fanns inte just då. :)