Lyxigare saffranskaka

Gjorde ännu en saffranskaka häromdagen, sambon fick ta med sig hälften till jobbet (de gillade den skarpt!) & sen bjöd jag över Carro på lite lunch och fika. I grund och botten är det Leilas otroligt goda saffranskaka men jag hade i lite russin och mer rom i smeten. Jag förberedde 1 dl russin i en glasburk, skvätte över ca 0.5 dl vanlig rom och lät det stå och dra i 2 dygn sen mixade jag sönder russinen och hade i smeten precis innan man häller upp den i formen. Slänger upp receptet här också:
Leilas saffranskaka
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten (ha nu i romrussinblandningen om du gör en sån variant).
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Pudra över florsocker vid servering.
♥♥♥
Kommentarer
Trackback