Lyxigare saffranskaka
PUBLICERAT: 2010-12-09 // 11:49:07
UNDER: Baka - mjuka kakor
Gjorde ännu en saffranskaka häromdagen, sambon fick ta med sig hälften till jobbet (de gillade den skarpt!) & sen bjöd jag över Carro på lite lunch och fika. I grund och botten är det Leilas otroligt goda saffranskaka men jag hade i lite russin och mer rom i smeten. Jag förberedde 1 dl russin i en glasburk, skvätte över ca 0.5 dl vanlig rom och lät det stå och dra i 2 dygn sen mixade jag sönder russinen och hade i smeten precis innan man häller upp den i formen. Slänger upp receptet här också:
Leilas saffranskaka
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten (ha nu i romrussinblandningen om du gör en sån variant).
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Pudra över florsocker vid servering.
Gjorde ännu en saffranskaka häromdagen, sambon fick ta med sig hälften till jobbet (de gillade den skarpt!) & sen bjöd jag över Carro på lite lunch och fika. I grund och botten är det Leilas otroligt goda saffranskaka men jag hade i lite russin och mer rom i smeten. Jag förberedde 1 dl russin i en glasburk, skvätte över ca 0.5 dl vanlig rom och lät det stå och dra i 2 dygn sen mixade jag sönder russinen och hade i smeten precis innan man häller upp den i formen. Slänger upp receptet här också:
Leilas saffranskaka
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten (ha nu i romrussinblandningen om du gör en sån variant).
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Pudra över florsocker vid servering.
♥♥♥
Kommentarer
Trackback