Vaniljcupcakes med whipped cream cheese frosting
PUBLICERAT: 2012-09-18 // 21:07:28 Baka - fyllning, topping m.m.
5 Kommentarer
Dessa små raringar är bakade med en hel del kärlek..och massa annat gott! :) Muffinsreceptet hittade jag på Arlas hemsida och receptet på whipped cream cheese frosting snodde jag rakt av från Lisa/Sockerrus. Frostingen är ett riktigt höjdarrecept! Superenkelt att vispa ihop och jättegott till en himla massa kakor, bla morotskaka, chokladmuffins, till rulltårtsbakelser.. Ett gott alternativ till ren vispad grädde, vaniljsås m.m. Cupcakesen är toppade med ett stycke jordgubbsmarschmallows.
Ingredienser:
50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Tillsätt chokladen och klicka ut smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Whipped cream cheese frosting:
300 gr cream cheese (ex Philadelphia)
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)
Gör så här:
Börja med att vispa grädden och bakpulvret* hårt i en skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner. Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.
* Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör. Viktigt är att inte vispa för mycket för då kan den lätt bli rinnig.
Toppas dina cupcakes med en liten 'jordgubbe'.
Delicato chokladboll feat Turkisk Peber & Dumle
PUBLICERAT: 2012-09-11 // 17:57:00 Samarbeten, produkter & gåvor.
5 Kommentarer
De nya konditoribitarna finns i butik från vecka 40 (första veckan i oktober) och ett paket om fyra stycken kostar cirka 25 kronor.
Vad tror ni om dessa? Min mormor var här med sin väninna och då provsmakade vi dessa godingar. Tyrkisk Peberchokladbollen smakar verkligen salmiak och Dumlechokladbollen har en smak av både den klassiska Delicatobollen och Dumlen. Av dessa två tycker jag bäst om smaken Dumle. Salmiaksmaken tar lätt över chokladbollen men jag kan tänka mig att det kan bli dundergott att blanda Tyrkisk Peberchokladbollen i en vaniljglassmet. :)
Har ni sett vilka godingar? Delicato har i samarbete med Fazer tillverkat dessa skapelser. Så här skriver Fazer på sin hemsida: "Dumle- och Tyrkisk Peberbollarna tillverkas enligt traditionellt chokladbolls-recept, men i smeten tillsätts Dumle och toffeekulor eller salmiak och krossad Tyrkisk Peber. Bollarna doppas i choklad, och Tyrkisk Peber toppas med kryddigt salmiakströssel. Responsen har varit mycket positiv, både hos konditorifantaster och godisälskare."
De nya konditoribitarna finns i butik från vecka 40 (första veckan i oktober) och ett paket om fyra stycken kostar cirka 25 kronor.
Vad tror ni om dessa? Min mormor var här med sin väninna och då provsmakade vi dessa godingar. Tyrkisk Peberchokladbollen smakar verkligen salmiak och Dumlechokladbollen har en smak av både den klassiska Delicatobollen och Dumlen. Av dessa två tycker jag bäst om smaken Dumle. Salmiaksmaken tar lätt över chokladbollen men jag kan tänka mig att det kan bli dundergott att blanda Tyrkisk Peberchokladbollen i en vaniljglassmet. :)
Vad tror ni? Är det något ni kommer köpa?
Bakspecialisten goes Garantör!
PUBLICERAT: 2012-09-11 // 14:57:39 Garant / Garantör / Garantskafferiet
0 Kommentarer
Som ni ser så var veckans Garantkasse fullproppad med massa härligheter! TexMex var veckans tema och jösses, vad mycket produkter! Innehållet i matkassen kan ni läsa om HÄR, i veckobrevet (pdf-fil). Vi var ett gäng som smaskade i oss dessa produkter. Vad tror ni? Vi blev GARANTERAT mätta och belåtna. ;)
Ni som gillar Garant på facebook kanske har sett att jag är en av de tio Garantörerna för omgång 2? Som Garantör får du hem en spännande tema-kasse varje vecka. Vi Garantörer vet inte själva vilket temat blir, så vi är minst lika nyfikna som er! :) För att spana in resten av Garantgänget så kan du kolla HÄR, på Garants hemsida. Eller HÄR, på Garants facebooksida.
Som ni ser så var veckans Garantkasse fullproppad med massa härligheter! TexMex var veckans tema och jösses, vad mycket produkter! Innehållet i matkassen kan ni läsa om HÄR, i veckobrevet (pdf-fil). Vi var ett gäng som smaskade i oss dessa produkter. Vad tror ni? Vi blev GARANTERAT mätta och belåtna. ;)
Det jag lade till (utöver det vi fick i kassen) var; ost, lök, cremé fraiche och jordnötter. Det kan jag rekommendera - jordnötter till bla taco är jättegott. Jag brukar krossa tortillachips och värma dessa med lite köttfärs, på med ost och allt gott och strö över lite jordnötter. Mumma! Vad äter ni när ni äter tacos? Har ni några tips?
Jag har tidigare köpt Garants produkter och hittills har jag varit nöjd. Denna vecka skulle vi testa och utvärdera de små portionsförpackningarna av salsa och tacosås. Vi i gänget tyckte alla att det är smidigt med en mindre förpackning, såserna är jättegoda och passar till det mesta. Här hemma äter vi dessa till taco eller som dipp till tortillachips och blir det något över slår jag ner det i korvstroganoffen eller köttfärssåsen.
Jag har tidigare köpt Garants produkter och hittills har jag varit nöjd. Denna vecka skulle vi testa och utvärdera de små portionsförpackningarna av salsa och tacosås. Vi i gänget tyckte alla att det är smidigt med en mindre förpackning, såserna är jättegoda och passar till det mesta. Här hemma äter vi dessa till taco eller som dipp till tortillachips och blir det något över slår jag ner det i korvstroganoffen eller köttfärssåsen.
Guacamolen är jättegod, tortillachipsen är så goda så man kan sätta i sig hela påsen och taco/salsasåserna är riktigt smarriga! Jag äter såserna i den mildare varianten men de lite starkare är goda även de. Därför tycker jag att det är bra med lite mindre förpackningar, man slipper köpa flera stora förpackningar när man är ett litet sällskap. & gillar jag de små mexikanska skelettfigurerna och att några av produkterna är ekologiska.
Förpackningarna skulle däremot behöva en skruvkork (som det diskuterats mycket om på Garants facebooksida) för att minska på kladdet men klipper man av ena hörnet så funkar det också. Man får räkna med lite kladd när man äter tacos, eller hur? :)
Banancupcake med gräddkolafrosting
PUBLICERAT: 2012-09-07 // 07:34:00 Samarbeten, produkter & gåvor.
8 Kommentarer
Lätt som en plätt att sno ihop och goda blir de. Frostingen är en cream cheese frosting, smaksatt med gräddkolaessense. Yumyum! Färgsättningen blev en ordentlig miss då sp:n hade en blåare ton (när den väl torkat) än den turkosaktiga frostingen..
Men cupcakesen gick ner ändå, trots missödet! :)
Banancupcakes med gräddkolafrosting, ca 15 lite större & 24 mindre cupcakes
Bananmuffins:
100 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 mogna bananer
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 mogna bananer
Gör så här:
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan äggen.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner mjölblandningen i smeten.
- Mosa bananerna och rör ner i smeten tillsammans med filen och blanda väl.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll upp formarna till 2/3 (använd gärna en muffinsplåt som stöd).
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
- Låt muffinsen svalna på galler.
Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g naturell färskost
ev. några droppar smaksättning eller färgsättning
Gör så här:
♥ Rör ihop alla ingredienser till en krämig smet.
♥ Spritsa frostingen på cupcakesen.
♥ Jag dekorerade cupcakesen med glitterströssel och en enkel blomma i sockerpasta.
Receptet hittade jag hos Tove och kommer från Leilas bok "A Piece of Cake". Receptet kan även användas till att täcka en tårta med.
Vid närmare eftertanke så skulle jag kanske behållt dessa för mig själv, de ser inte så värst aptitliga ut men den ganska osötade muffinsen gjorde sig bra ihop med den söta frostingen. Formar från Siluett.
Vinnare av pajform och vispskålarfrån Grannfrun.se.
PUBLICERAT: 2012-09-06 // 13:34:00 Mina tävlingar
1 Kommentarer
Grattis! Nu får du se till att baka den choklad- och kokospajen som frestade mig (en pajbotten med kokosflingor i, mörk chokladkräm och kokosgrädde + riven choklad på toppen).
Hörni tävlingsmänniskor! Jag ber om ursäkt för att det drog ut på tiden (en hel vecka) men jag har haft fullt upp och istället får den lycklige vinnaren presenteras idag! :)
En liten skara med baksugna tjejer är det som varit med och tävlat, 29 stycken om jag inte räknat helt fel.
Några lotter föll bort då de var dubletter osv.
Vinnaren av baksetet är: Kristin (tävlade med tre lotter), som önskade en gul vispskål och älskar choklad.
I samarbete med: