Chocolate & bananacreamcupcakes
PUBLICERAT: 2013-05-06 // 09:30:00 Baka - fyllning, topping m.m.
0 Kommentarer
God förmiddag! :) Vad pysslar ni med idag? Jag själv ska passa på att hålla mig i solen hela dagen, det ska grävas och planteras lite i trädgården och det vore ju dumt att inte göra det när solen visar sig, eller hur? :)
Dessa cupcakes bakade jag åt min vän som firade sin födelsedag! Jag har själv inte smakat dessa men jag fick höra att de smakade "supergott", så jag får lita på det. :) Choklad och banan är ju en oslagbar kombination, så det känns som ett säkert kort!
Chocolate & bananacreamcupcakes, ca 15 st
Ingredienser, amerikanska chokladmuffins:
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk choklad, 70%
3 dl mjölk
1 dl olja, neutral (jag använder rapsolja)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält chhokladen och låt svalna.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
Rör ner äggvispet i mjölblandningen, tillsätt den smälta chokladen. Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Fyll dem lite mer än hälften.
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen. Låt muffinsen svalna ordentligt på galler.
Ingredienser, bananacreamfrosting:
1 ask färskost, 200 g
3-4 dl grädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
några droppar bananessense
några droppar gul pastafärg/hushållsfärg
Gör så här:
Vispa färskosten smidig.
Tillsätt grädde, lite åt gången, och vispa på låg hastighet i ca 1 minut.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker, essense och färg och vispa på lite högre hastighet, vispa till önskad konsistens.
Spritsa frostingen på dina kalla muffins och dekorera.
Dekorationer gjorda i sockerpasta och torrborstade med gul pulverfärg, toppade med chokladströssel i formar från Siluett.
Ljusgult fat med gulddekorkant från Gustavsbergs Porslinsfabrik.