Mjölkchokladpannacottatårta
PUBLICERAT: 2014-05-07 // 10:00:00 Baka - efterrätter & annat gott
6 Kommentarer
Vi var bjudna hem till vänner för att äta grillat en kväll, jag fick ta med mig något till efterrätt om jag ville så jag passade på att testa att göra en pannacottatårta med mjölkchoklad. :) Receptet på pannacottan hämtade jag här, resten slog jag ihop på eget bevåg.
Det här behövs till en tårta, ca 12-14 bitar:
6 gelatinblad
1 liter vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g mjölkchoklad
150 g digestivekex
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl flytande smör
ex topping; knäck/daimkulor, riven choklad, frukt eller bär
Gör så här:
Använd en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter.
Blanda kex, och kokos och mixa i matberedare, tillsätt smör när allt är väl mixat.
Tryck ut blandningen i formen.
Blanda kex, och kokos och mixa i matberedare, tillsätt smör när allt är väl mixat.
Tryck ut blandningen i formen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden och lägg i vaniljsocker, kakao och chokladen i bitar, rör om tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen och låt de smälta i grädden, låt svalna lite.
Häll chokladgrädden i formen och ställ kallt i kyl för att stelna i minst 4 timmar.
Garnera tårtan och servera!