Makaronilåda/pudding
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Makaronilåda/pudding 4 p. - receptet går att dubbla
Ingredienser:
300 g köttfärssås
500 g kokt pasta
2 gula lökar
Äggstanning:
4 ägg
6 dl mjölk
ost, riven eller hyvlad
salt & peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka lökarna och fräs i smör.
- Blanda pasta, köttfärssås och lök i en bunke, blanda och häll upp i en ugnsform.
- Vispa ihop äggstanningen, smaka av med salt och peppar.
- Häll stanningen över pastan, bred på ost och grädda i 45 minuter eller tills puddingen stannat.
- Servera med en sallad och vitlöksdressing!
Hur brukar ni göra makaronilåda?
Spring Village, nyheter från Spendrups!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Den 1 oktober lanserar Spendrups för första gången två egna viner - Spring Village Merlot och Chardonnay.
Namnet Spring Village och flaskornas etiketter utsmyckade med vackra fjärilar var ett självklart val då fjärilarna är en naturlig del av faunan kring vingården. De förknippas med våren och är väldigt dekorativa. Fjärilen blir ett viktigt kännetecken för den serie viner Spendrups planerar.
Det är i samarbete med en vinproducent i Kalifornien som vinet framställts och det kommer säljas i miljövänlig PET-returflaska. Sånt gillar vi! Spring Village är tillverkat på de välkända och populära druvorna chardonnay och merlot och har en alkoholhalt av 13,5% vol.
Spring Village Chardonnay (art nr 6803) är ett torrt vitt vin med fräscha smaker av citron, mogna tropiska frukter förstärkt av subtil ek.
Väl kylt passar vinet till fisk, grillad kyckling, vegetariska rätter eller bara som det är.
Spring Village Merlot (art nr 6711) är gjort av noga utvalda druvor med bärig smak av mogna körsbär och plommon, förstärkt av subtil ek som ger en rund och mjuk eftersmak. Passar fint till favoritpastan, grillat kött, lamm och ost. Jag tror även att vinet slinker ner fint ihop med något chokladbakverk! Vad tror ni?
Förpackningen är tålig, lätt och ingår i ett retursystem. PET-flaskan pantas i vanliga matvarubutiker (pant 1 kr).
Vinerna säljs i 750 ml-flaskor, de kommer att finnas i Systembolagets sortiment fr o m den 1 oktober 2011 till ett pris av 63 kr+ pant 1 kr.
Mockarutor
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Moccarutor, kärleksmums, kafferutor, långpannebröd, kaffekaka, snoddas, kokosrutor - kärt barn har många namn! Hur som helst, den ska bakas i långpanna, botten ska vara en chokladkaka och på det ska det vara en kakaokaffeglasyr och kokos! Då har vi hamnat rätt!
Detta är en av favoriterna sedan barnsben, gudomligt gott!
Moccarutor
Ingredienser:
Kaka
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao, siktad
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Kaffeglasyr
100 g smör
3 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker
kokosflingor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en långpanna, 30x40 cm.
- Smält smör och låt svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt torra ingredienser varvat med smör och mjölk.
- Häll smeten i pannan och grädda i nedre delen i ugn i ca 15 min.
- Låt kakan svalna.
- Smält smör till glasyren.
- Tillsätt resterande ingredienser, avsluta med florsocker till önskad konsistens.
- Glasyren ska vara lös och rinnig men samtidigt såpass fast att den inte rinner av kakan helt.
- Bred glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos.
- Skär kakan i lagom stora bitar.
- Leta reda på finaste kakburken, förvara och servera rutorna direkt från burken.
· En större form ger tunna kakor, en liten form ger högre kakor. Dessa kan bakas som muffins, grädda då muffinsen i 7-10 minuter, känn med sticka så de inte är kladdiga. Baka i muffinspanna för extra stadga.
Tips! Byt ut det starka kaffet mot en skvätt av din favoritlikör (ex Kahlúa) för en lite mer vuxenkaka, strössla med kokosflingor eller nötter, till barnkalaset så blir det fint att byta ut kokosflingorna mot färgglatt strössel!
vit kökshandduk med spets - Åhléns, beige duk och kakburk - fått av vänner.
Vad kallar ni denna skapelse?
Nyheter från Cloetta - bl.a. Polly Rocks!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Någon som smakat dessa? :)
Chokladkaka med Rollokolor
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Dom är ju goda som de är men så hittade jag ett recept där kolorna ingick.
Dock skulle jag använt mig av en lite mindre form så jag fick högre bitar men goda blev de trots lite for stor form.
Denna kaka fick följa med hem till en nyförlöst kompis, lite som en "räddare i nöden" mellan varven, därav den fina kakboxen.
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form (1-1,5 liter).
Smält 150 g smör i en rymlig kastrull, denna ska du använda genom hela receptet.
Rör ner 3 dl strösocker, 2 ägg, 0,75 dl kakao, 0,5 krm salt och 1 msk vaniljsocker, blanda väl!
Rör sist i 1,5 dl vetemjöl och häll smeten i formen. Tryck ner ca 12 st Rollokolor lite här och där i kakan.
Grädda kakan i nedre delen i ugnen i ca 25 minuter.
Kakan ska få lite yta men fortfarande vara kladdig i mitten.
Låt svalna, gärna i formen över natten.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0011_167875988.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0014_167876079.jpg)
Vinnaren av pajformen från Vardagsbruk!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/varsgoda-vlkommen-till-bords_4_167184340.jpg)
Ni var ett litet gäng som var med och armbågades om formen (42 stycken) och denna gång använde jag mig av en slumptalsgenerator via random.org!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/random-org-vardagsbruk-vinnare_167183942.jpg)
Vinnaren är.. Pernilla W! Grattis!
Skicka ditt namn och din adress till mig ([email protected]) så får du hem din vita pajform så snart som möjligt!
I samarbete med Vardagsbruk.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/vardagsbruk_logga-copy_153067358_167183869.jpg)
Kladdkaka med Digestivekex
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Kakan gifter sig bäst (som vanligt) med hederlig grädde!
Kladdkaka med Digestivekex
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
6 st Digestivekex
Gör såhär:
- Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
- Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
- Krossa 5 Digestivekex och blanda med i smeten.
- Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
- Krossa 1 Digestivekex och strö över kakan.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna och servera den med vispad grädde!
Vrålgoá vaniljbullar!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Vrålgoá vaniljbullar, ca 40 stycken
Ingredienser:
Vetebröd
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (1 paket - för söta degar)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 msk stött/krossad kardemumma
14 dl vetemjöl, spara ca 0,5 dl till utbaket
Vaniljfyllning
100 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
1 tsk äkta vaniljpulver (kan uteslutas)
1 ägg till pensling
pärlsocker att strö över bullarna
Gör såhär:
- Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader (fingervarmt).
- Smula ner jästen i en degskål, häll över mjölkblandningen och rör till jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma, blanda väl.
- Tillsätt mjöl och arbeta degen kraftigt (5 min i maskin/10 min för hand) tills den känns smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30-40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda degen smidig, dela i 4 delar, kavla ut varje del till en avlång kaka.
- Gör fyllningen; rör ihop alla ingredienser till en slät kräm.
- Bred ut ett tunnt lager på varje kaka och rulla ihop till en rulle.
- Skär rullen i 10 delar och lägg på klädd plåt eller i bullformar med snittytan uppåt, låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa upp ett ägg lite lätt, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bullarna svalna lite på galler eller i brödkorg.
- Serveras nygräddade till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk!
Påminnelse: utlottning!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_08788_166305412.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_08788_166305412.jpg)
Klicka HÄR för att komma till utlottningsinlägget!
Lingon & äppelkaka
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Jag passade på att baka lite på de lingon som jag plockat med mig hem från skogen.
Blanda dessa med ex. äpplen så blir det perfekt i en kaka.
Lingon & äppelkaka
Ingredienser:
50 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
1-2 dl lingon
2 äpplen, finhackade
1 msk mald kanel
1 msk strösocker
Gör såhär:
· Sätt ugnen på 175 grader.
· Smöra och bröa en mindre långpanna.
· Smält smör i en väl rymlig kastrull.
· Rör i alla ingredienser i kastrullen, avsluta med ägg och mjölk.
· Blanda 1 msk kanel med 1 msk socker, blanda med lingon och finhackade äpplen.
· Häll upp smeten i formen och lägg på bär/frukt.
· Grädda i nedre delen i ugnen i ca 30 minuter.
· Låt kakan svalna, skär upp och servera med vaniljsås eller glass.
Olivoljeveckor hos OliOli!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Jag fick ju hem ett gäng produkter från OliOli, däribland en riktigt fin citronolivolja som jag bakade dessa goda citrondrömmar på.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/olivoljeveckorklarnyyy_166655523.jpg)
Klicka er in till OliOli's shop och leta fina fynd!
Plommonkaka med nötfyllning
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Förutom plommonsylt, -marmelad och -saft så finns det väl annat att göra på plommon? I senaste numret av Hembakat hittade jag ett smarrigt recept på en plommonkaka, såklart hade jag inte alla ingredienser hemma utan fick byta ut lite ingredienser. Jag gräddade kakan ca 10 minuter extra/gräddning så den fick lite mer färg.
En riktigt god kaka som serveras ljummen ihop med vaniljsås.
Plommonkaka med nötfyllning ca 12 bitar
Ingredienser:
Smet:
75 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1 msk vanijsocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 15 plommon+strösocker till dopp, ca 1 dl
1 dl vispgrädde (jag hade istället vaniljvisp 1 dl+creme fraiche 1 dl)
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl hasselnötter (jag hade 75 g hackad mandel)
rivet citronskal av 0,5 citron (jag rev i från en hel citron)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en rund form, ca 24 cm.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör i äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten, blanda väl och häll i formen.
Tvätta och halvera plommonen, ta bort kärnor.
Doppa snittytan på plommonen i strösocker och lägg dom i formen med snittytan neråt.
Förgrädda kakan i ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
Vispa grädden fluffig, vispa upp ägget lite lätt och rör ner det i grädden tillsammans med sockret.
Hacka nötter grovt, rör ner nötter och rivet citronskal i gräddsmeten.
Häll fyllningen över den förgräddade kakan och grädda återigen i ca 20 minuter.
Pudra kakan med florsocker och servera ljummen med en kula vaniljglass eller vaniljvisp.
Någon som kanske har ett smarrigt tips på vad jag kan göra av alla plommon? ♥
Veckans bloggfavorit på c/o tretti!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Väldigt väldigt roligt, tycker jag!
Tidigare Bloggfavoriter är bland annat Jennie Benjaminsson med bloggen Kalasgott (känd från Mästerkocken?) &
Therésia Erneborg med bloggen Söta Saker som även gett ut en riktigt fin kokbok!
Sockerkaka med citron och lime
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Jag tog till en lime, en citron och kokosflingor att bröa formen med, av det fick den en exotisk smak.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0064_165807532.jpg)
Ingredienser:
2 stora ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 gram smör eller margarin
1 dl mjölk
1 citron
1 lime
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en sockerkaksform och bröa med kokosflingor.
- Tvätta citrusfrukterna, torka noga.
- Riv skal, dela frukten och pressa saften.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggblandningen.
- Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken.
- Rör tills smeten blir jämn och häll sedan upp smeten i sockerkaksformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter, känn med sticka så inte kakan blir för torr.
- Ta ut kakan, låt svalna lite innan den stjälps upp.
- Bita upp kakan och servera.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0041_165811156.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0046_165811670.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0057_165812039.jpg)
Ser ni vilket vackert fat jag fått tag på! Jag tror att det egentligen är en tallrik i vitt pressglas?
Någon undrade var jag hittat den ljusgröna citruspressen i glas? Den är också ett loppisfynd, kan jag tala om.
15 spänn tror jag att jag fick hosta upp för den tjusiga pressen.
Bananchokladmuffins med grovhackad banan och mörk choklad
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Riktigt chokladiga muffins bjussar jag på idag! Liten smak av banan och ganska kraftig chokladsmak.
Receptet säger grovhackade bananer men jag valde att mixa tre bananer och grovhacka en banan. Orginalreceptet tror jag kommer från Leila Lindholm.
Bananchokladmuffins med grovhackad banan och mörk choklad
Ingredienser:
100g smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
200 gram mörk choklad, grovhackad
4 hackade bananer (eller mixade)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt mölken.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Blanda i den ljumma vätskan.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
- Blanda ner den hackade chokladen och bananerna.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3 ungefär.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Vinn läcker pajform från Vardagsbruk!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
I potten ligger en pajform, värde ca 500 kr. Pajformen heter Varsågoda och formgivaren heter Gustav Kristensson.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/vardagsbruk_logga-copy_153067358.jpg)
Jag har använt mig väldigt mycket av denna form och har två stycken här hemma som jag är riktigt nöjd med!
![](http://jexxicaa.blogg.se/testblogg/images/2011/dsc_08788_165087303.jpg)
Nu till utlottningen;
Det enda ni behöver göra är att kika in på Vardagsbruk.se och bestämma er för vilken färg ni vill ha på formen.
Enkelt va? :)
Så alltså - skriv färg på formen, namn och e-postadress i en kommentar så är du med i utlottningen.
Vinnaren dras 21 september kl 20.00, alltså om två veckor!
Leilas ljuvliga banankaka
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
I den här banankakan har man mixade bananer vilket gör att det blir en riktigt saftig välsmakande kaka.
Man känner en tydlig smak av de härliga kryddorna, riktigt gott.
Leilas ljuvliga banankaka
Ingredienser:
150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
153 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 25 g mandelflagor
smör och ströbröd till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mixa bananerna (eller gaffla) och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll en smord och bröad form, 20x30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 20 minuter, känn med sticka så kakan blir genomgräddad.
Syrlig citronkladdkaka
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Syrlig citronkladdkaka, 12 portioner
Ingredienser:
1 citron
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150-160 grader.
- Smält smör och låt svalna.
- Smöra och bröa en form, ca 20 cm.
- Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet.
- Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
Tips! Chicken Barbeque
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Jag tänkte tipsa er om en ganska sjysst produkt.
Knorr's Bag of Taste är en lättanvänd stekpåse som sköter sig själv i ugnen.
Du skär upp kycklingfilé i lite grövre bitar, lägger dessa i stekpåsen, blandar i kryddpåsen som medföljer, skakar och kör in i ugnen!
Låter väl ganska enkelt va?
Kycklingen blir riktigt saftig och mör i stekpåsen. Självklart kan man ta något annat än kyckling, det som passar dig.
Här hemma åt vi kycklingen med fullkornsris och en café de parissås.
Någon som testat Knorr´s Bag of Taste?
Klassisk rulltårta med körsbärssylt
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Klassisk rulltårta som är superenkel att sno ihop. Fyllningen varierar man efter vad man har hemma; färska bär, smörkräm, mosad banan, någon god fast sylt etc. Servera rulltårtan som små bakelser, skiva den i lite tjockare skivor, klicka på lite vispad grädde, strö över hackade nötter, strössel, riven choklad eller lägg på ett gäng smarriga bär! ♥
Klassisk rulltårta med körsbärssylt
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
1-2 dl fast sylt eller din favoritfyllning
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Vispa ägg och socker till en vit fluffig smet.
Riv citronskal och blanda ner i smeten.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten, ha sist i vatten.
Häll smeten i en klädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Strö socker över den färdiggräddade tårtan och vänd uppochner över ett bakplåtspapper.
Bred på sylt eller valfri fyllning och rulla ihop tårtan så tajt det går.
Skiva rulltårtan och servera!
Krispiga citrondrömmar
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Dessa citrondrömmar fick smaken och en lite gyllene färg från en fräsch citronolivolja av märket Mancino från OliOli.
Citrondrömmar
Ingredienser:
100 g smör rumstempererat
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl Mancino citronolivolja från OliOli
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
Gör såhär:
· Sätt ugnen på 150 grader.
· Kör smör, socker och vaniljsocker i assistent (eller med elvisp).
· Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar.
· Blanda lite vetemjöl med hjorthornssaltet och rör ner i degen.
· Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
· Rulla små bollar (ca 1 msk/boll) och lägg på klädd plåt.
· Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Alla tiders tacopaj!
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Det här är en toppenpaj! Tacos på fredag och tacopaj på lördag, använd tacoresterna!
Oftast brukar jag kunna göra alldeles för mycket tacofärs men det är ju toppen då man kan svänga ihop en paj på det som blir över.
Självklart behöver man inte sätta i sig tacos för att jobba ihop rester utan då kör man efter receptet.
Ingredienser:
Pajdeg
100 g smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
1 dl kruskakli
3 msk vatten
0,5 tsk lök- eller vitlökspulver
salt & peppar
Fyllning & topping
1 gul lök
400 g nötfärs
1 förpackning tacokrydda
1 liten burk tacosås/salsa
5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tomater
5 st pepperoni
2-3 dl riven ost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller assistent.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Hacka lök och fräs i smör i stekpanna. Lägg den frästa löken i en rymlig skål.
- Stek på färsen, tillsätt tacokryddan och lägg i skålen med lök.
- Tillsätt hälften av tacosåsen och 2 dl creme fraiche i färsröran och blanda väl.
- Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och bred på resten av tacosåsen.
- Grovhacka tomater och pepperoni och strö över pajen.
- Blanda resten av creme fraichen med majonnäs och bred ut på pajen.
- Strö över den rivna osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått färg.