Bakad banan med vaniljglass
PUBLICERAT: 2011-05-30 // 22:57:32 Baka - efterrätter & annat gott
4 Kommentarer
Bakad banan med vaniljglass - beräknat på en person
Detta behöver du:
1 banan
4 rutor valfri choklad (jag tog Marabou Caribbean)
2 msk Nutella
2 kulor vaniljglass
Gör såhär:
Tips! Släng i lite extra frukt - kiwi, ananas, apelsin och strö över choklad, nötter eller kokosflingor! Eller gör en stor form med skårade chokladfyllda bananer eller lite blandad frukt och servera till många.
Hur gott är inte det? Vråålgott! :) Det ser inget vidare ut men smaken är på topp! Vi köpte med oss mat och bakade bananeringredienser och firade mamsen på mors dag på detta viset. Jag har haft fullt upp med jobb och rottisvalp så den typiska gräddtårtan hanns inte med tyvärr.
Hur firade ni mors dag? :)
Hur firade ni mors dag? :)
Bakad banan med vaniljglass - beräknat på en person
Detta behöver du:
1 banan
4 rutor valfri choklad (jag tog Marabou Caribbean)
2 msk Nutella
2 kulor vaniljglass
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala bananen och skär en skåra längs med.
- Lägg bananen i ett foliepaket.
- Fyll skåran med chokladrutor och klicka på Nutella.
- Nyp ihop folien och lägg foliepaktet(-n) mitt i ugnen i 20 minuter.
- Öppna paketet och servera direkt med två kulor vanijlglass.
Tips! Släng i lite extra frukt - kiwi, ananas, apelsin och strö över choklad, nötter eller kokosflingor! Eller gör en stor form med skårade chokladfyllda bananer eller lite blandad frukt och servera till många.
Jag är med och tävlar..
PUBLICERAT: 2011-05-27 // 11:38:16 Jag tävlar
3 Kommentarer
Jag är med i Vackra Magnolias utlottning av 4 stycken söta muffinsformar från IB Laursen!
Tävla här du med!
Jag är med och tävlar om finfina priser hos Gunillas Blogg i samarbete med CoolStuff.se!
Vinn ett konto hos Bloggsvar!
PUBLICERAT: 2011-05-25 // 21:55:00 Mina tävlingar
0 Kommentarer
Jag tänkte lotta ut tre inbjudningar till Bloggsvar!
Allt ni behöver göra är att följa bloggen med Bloggkeen/Bloglovin´ och skriva en kommentar till mig om vad ni läsare tycker om bloggen? :)
Det låter väl enkelt?
Skriv gärna plus och minus med bloggen, vad ni gärna vill läsa (mer) om eller kanske något som ni tycker saknas?
Se till att ni skriver med mailadress så jag kan kontakta vinnarna. Inbjudningarna till Bloggsvar lottas ut med random.org.
Det låter väl enkelt?
Skriv gärna plus och minus med bloggen, vad ni gärna vill läsa (mer) om eller kanske något som ni tycker saknas?
Se till att ni skriver med mailadress så jag kan kontakta vinnarna. Inbjudningarna till Bloggsvar lottas ut med random.org.
Tävlingen/utlottningen avslutas på fredag 27 maj, kl 16.00!
Singoalla Blåbär & Vaniljsmak
PUBLICERAT: 2011-05-25 // 13:04:35 Tips & tricks
2 Kommentarer
Någon som testat nya Singoallakakan med blåbär/vanijlsmak? De är riktigt goda kan jag tala om! :)
Perfekt nu till sommaren, bara att slänga med en rulle i strandväskan och pysa iväg.
Mysiga skålar på fot; den blåturkosa från Iittala, den ljuslila från Miljögården.
Vilken är eran favorit-Singoalla?
Perfekt nu till sommaren, bara att slänga med en rulle i strandväskan och pysa iväg.
Mysiga skålar på fot; den blåturkosa från Iittala, den ljuslila från Miljögården.
Vilken är eran favorit-Singoalla?
Sommarkaka med variation
PUBLICERAT: 2011-05-24 // 15:05:46 Baka - baka i långpanna
4 Kommentarer
Här kommer ett superenkelt recept på sommarens godaste kaka! Den går att variera med frukt och bär, lite nötter eller tillbehör - baka på det som finns hemma. En vrålgod lättbakad höjdarkaka. :)
Sommarkaka 8-10 port. (receptet går att dubbla - använd en långpanneform)
Ingredienser:
50 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
200 g bär/frukt
1 msk mald kanel
Gör såhär:
· Sätt ugnen på 175 grader.
· Smöra och bröa en rund form.
· Smält smör i en väl rymlig kastrull.
· Rör i alla ingredienser i kastrullen, avsluta med ägg och vätska.
· Häll upp smeten i formen och lägg på bär/frukt.
· Grädda i nedre delen i ugnen i ca 30 minuter.
· Låt kakan svalna och sikta på florsocker och servera med hemgjord vaniljsås eler glass.
Tips! Strö över lite kokosflingor, finhackade nötter eller pärlsocker för en finare kaka. Vit choklad är jättegott ihop med hallon. Blåbär, hackade hasselnötter och mörk choklad är också en smarrig kombination. Använd kryddor! Kanel, kardemumma, äkta vanilj är smaskens ihop med rabarber, vinbär och hallon.
Porslinet är av märket Höganäs och penséerna är planterade i en trasig gammal sockerkaksform. ♥
Sommarkaka 8-10 port. (receptet går att dubbla - använd en långpanneform)
Ingredienser:
50 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
200 g bär/frukt
1 msk mald kanel
Gör såhär:
· Sätt ugnen på 175 grader.
· Smöra och bröa en rund form.
· Smält smör i en väl rymlig kastrull.
· Rör i alla ingredienser i kastrullen, avsluta med ägg och vätska.
· Häll upp smeten i formen och lägg på bär/frukt.
· Grädda i nedre delen i ugnen i ca 30 minuter.
· Låt kakan svalna och sikta på florsocker och servera med hemgjord vaniljsås eler glass.
Tips! Strö över lite kokosflingor, finhackade nötter eller pärlsocker för en finare kaka. Vit choklad är jättegott ihop med hallon. Blåbär, hackade hasselnötter och mörk choklad är också en smarrig kombination. Använd kryddor! Kanel, kardemumma, äkta vanilj är smaskens ihop med rabarber, vinbär och hallon.
Porslinet är av märket Höganäs och penséerna är planterade i en trasig gammal sockerkaksform. ♥
Läsarfråga!
PUBLICERAT: 2011-05-23 // 21:50:30 Tips & tricks
0 Kommentarer
"Hej!
Jag undrar om du kan hjälpa mig med en bakfråga. Jag tänkte baka vår favoritsockerkaka i muffinsform i stället och ställer mig undrande till baktid och gradantal. I springform ska den bakas i 175 grader i 45 minuter. (Den innehåller 3 dl gräddfil om det har någon betydelse?) Jättetacksam för snabbt svar / Gunilla"
Svar: Grädda muffinsen i 175 grader i 10-15 minuter men håll koll på raringarna! Detta är olika beroende på din ugn och muffinsens storlek så testa med sticka så de inte blir torra eller ogräddade.
Jag undrar om du kan hjälpa mig med en bakfråga. Jag tänkte baka vår favoritsockerkaka i muffinsform i stället och ställer mig undrande till baktid och gradantal. I springform ska den bakas i 175 grader i 45 minuter. (Den innehåller 3 dl gräddfil om det har någon betydelse?) Jättetacksam för snabbt svar / Gunilla"
Svar: Grädda muffinsen i 175 grader i 10-15 minuter men håll koll på raringarna! Detta är olika beroende på din ugn och muffinsens storlek så testa med sticka så de inte blir torra eller ogräddade.
Finfrämmande!
PUBLICERAT: 2011-05-18 // 17:54:06 Allmänt
0 Kommentarer
Idag får vi finfrämmande! Sambon har ju fyllt år och idag tänkte hans mor och mormor komma hit på lite fika. Jag har ju haft fullt upp med jobb, Stockholmsresa, bröllopstårtor och lite andra trevligheter på sista tiden, då har tyvärr bloggen hamnat lite åt sidan.
Men som kompensation får ni i nästa inlägg ett smaskigt recept som är väldigt lätt att svänga ihop och fort går det också. Med en kula vaniljglass eller en hemgjord superenkel vaniljsås till! Kan ni gissa vad jag har bakat? :)
Men som kompensation får ni i nästa inlägg ett smaskigt recept som är väldigt lätt att svänga ihop och fort går det också. Med en kula vaniljglass eller en hemgjord superenkel vaniljsås till! Kan ni gissa vad jag har bakat? :)
Melkers Anderssons Robust Challenge
PUBLICERAT: 2011-05-13 // 10:37:33 Tips & tricks
0 Kommentarer
Vill passa på att tipsa er om en spännande tävling där ni kan vinna massor av fina priser.
Klicka er in till Robust Challenge och var med och tävla! :)
En smarrig chokladtårta - low carb!
PUBLICERAT: 2011-05-12 // 09:31:19 LCHFrecept - baka
5 Kommentarer
Jag vängde ihop en typ av chokladtårta häromdagen. Har hittat massa recept på kladdkakor men jag gjorde min variant och mixade recepten, hade i lite mandelmjöl eller kokosnötsmjöl. Det blev en riktig höjdartårta! :) Denna kaka ska stå i kyl och serveras ganska omgående då den blir väldigt lös i rumstemperatur. Till tårtan gjorde jag en chokladganachetopping och man kan variera kakan genom att ha i kokosflingor, nötter, havssaltflingor eller grovhackad choklad.
Mumsig chokladtårta - 10-15 bitar
Ingredienser tårtbotten:
200 g mörk choklad, minst 70%
200 g smör
4 ägg
1 dl sockerersättning
1 tsk vaniljpulver
1 dl mjöl (mandel- eller kokosnötsmjöl)
Chokladganachetopping:
150 g mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
2-3 msk smör
Gör såhär:
♥ Smöra en form och ströa med ex. kokosflingor.
♥ Börja med tårtbotten: smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret.
♥ Vispa ägg, vaniljpulver och sockerersättning riktigt poröst och fluffigt.
♥ Häll chokladsmöret i äggsmeten, blanda väl.
♥ Tillsätt mjölet och blanda ordentligt.
♥ Häll smeten i formen och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 6 minuter.
♥ Ställ kakan i kyl minst 30 minuter, gör under tiden ganachen.
♥ Värm grädde och tillsätt finhackad choklad, ta av från spisen och rör ihop ordentligt.
♥ Tillsätt smör och blanda väl till en len smet.
♥ Bred ut smeten på den kylda kakan, ställ kallt.
♥ Servera kakan med lättvispad grädde och bär.
Tips! Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt!).
Mumsig chokladtårta - 10-15 bitar
Ingredienser tårtbotten:
200 g mörk choklad, minst 70%
200 g smör
4 ägg
1 dl sockerersättning
1 tsk vaniljpulver
1 dl mjöl (mandel- eller kokosnötsmjöl)
Chokladganachetopping:
150 g mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
2-3 msk smör
Gör såhär:
♥ Smöra en form och ströa med ex. kokosflingor.
♥ Börja med tårtbotten: smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret.
♥ Vispa ägg, vaniljpulver och sockerersättning riktigt poröst och fluffigt.
♥ Häll chokladsmöret i äggsmeten, blanda väl.
♥ Tillsätt mjölet och blanda ordentligt.
♥ Häll smeten i formen och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 6 minuter.
♥ Ställ kakan i kyl minst 30 minuter, gör under tiden ganachen.
♥ Värm grädde och tillsätt finhackad choklad, ta av från spisen och rör ihop ordentligt.
♥ Tillsätt smör och blanda väl till en len smet.
♥ Bred ut smeten på den kylda kakan, ställ kallt.
♥ Servera kakan med lättvispad grädde och bär.
Tips! Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt!).
En prickig födelsedagstårta!
PUBLICERAT: 2011-05-11 // 17:20:43 Baka - tårtor
1 Kommentarer
Sambon fyller år idag och ville bjuda jobbarkompisarna på något gott. Så igår gjorde jag min första sp-tårta! Vilket pyssel. Med tanke på att det var första gången och utan redskap och verktyg så tycker jag att den ser skaplig ut iallafall! :) Vad tycker ni?
Jag gjorde en vaniljtårtbotten, en vaniljmousse på det nedre lagret och hallongrädde på det översta lagret
Tårtan är täckt och dekorerad med sp - sugarpaste. Sp kallas också för sockermassa, dekormassa och sockerpasta. Sp'n innehåller ingen mandel, den är mer elastisk än marsipan och man kan färga den med géle/pastafärger. Massa bör förvaras mörkt i rumstemperatur och gärna i dubbla plastpåsar, alltså väl förslutet.
Bakels sugarpaste bör man fodra innan man använder den på bakverk (då den kommer i kontakt med grädde), fodra kan man göra med en smörkräm eller neutral olja, annars är det stor risk att tårtan börjar svettas och pärla sig.
Ulrika som jobbar på Bakels skickade mig ett gäng sockermassa i massor av olika kulörer, en tårtdocka och lite verktyg. Sp'n finns att köpa i 1kg/förpackning hos kakburken.se, Maries HobbyCorner och Strössel & Annat.
Jag gjorde en vaniljtårtbotten, en vaniljmousse på det nedre lagret och hallongrädde på det översta lagret
Tårtan är täckt och dekorerad med sp - sugarpaste. Sp kallas också för sockermassa, dekormassa och sockerpasta. Sp'n innehåller ingen mandel, den är mer elastisk än marsipan och man kan färga den med géle/pastafärger. Massa bör förvaras mörkt i rumstemperatur och gärna i dubbla plastpåsar, alltså väl förslutet.
Bakels sugarpaste bör man fodra innan man använder den på bakverk (då den kommer i kontakt med grädde), fodra kan man göra med en smörkräm eller neutral olja, annars är det stor risk att tårtan börjar svettas och pärla sig.
Ulrika som jobbar på Bakels skickade mig ett gäng sockermassa i massor av olika kulörer, en tårtdocka och lite verktyg. Sp'n finns att köpa i 1kg/förpackning hos kakburken.se, Maries HobbyCorner och Strössel & Annat.
Babyinspirerade mördegskakor
PUBLICERAT: 2011-05-07 // 09:00:00 Baka - småkakor
0 Kommentarer
Jag bakade små nalle- och elefantkakor till en kompis som är gravid. De blev hyfsade till utseendet. :)
Mördegskakor 40-60 stycken
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
♥ Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp.
♥ Vispa tills det blir ljust och poröst.
♥ Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg.
♥ Tryck ihop degen med handen i bunken.
♥ Låt vila i kyl i 30 minuter.
♥ Ta upp degen och kavla ut den till önskad tjocklek, ca 2-4 mm.
♥ Tryck ut formar, lägg på plåt med bakplåtspapper.
♥ Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 8 minuter.
Mördegskakor 40-60 stycken
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Gör såhär:
♥ Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp.
♥ Vispa tills det blir ljust och poröst.
♥ Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg.
♥ Tryck ihop degen med handen i bunken.
♥ Låt vila i kyl i 30 minuter.
♥ Ta upp degen och kavla ut den till önskad tjocklek, ca 2-4 mm.
♥ Tryck ut formar, lägg på plåt med bakplåtspapper.
♥ Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 8 minuter.
Kladdkakemuffins - lchf
PUBLICERAT: 2011-05-06 // 21:50:11 LCHFrecept - baka
0 Kommentarer
Jag svängde ihop en muffinssmet typ kladdkaka och hade en mörk hallonchokladkaka hemma som jag använde mig av. Slutresultatet blev gott men inte så kladdig som en vanlig kladdkaka men den gick ner ändå. :) Aluminiumformarna hittade jag inte på så jag använde mig av lite större muffinsformar, det gick finfint det med. Smeten går att klicka upp i glas och äta ogräddad, minst lika gott det med, blir lite som chokladmousse. Testade tillsätta 1,5 dl kokosflingor i hälften av smeten, blev smaskens det med.
Kladdkakemuffins 10-12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl grädde
100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
• Vispa äggen fluffiga.
• Smält smöret i en liten kastrull.
• Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
• Vispa ned grädde och vaniljpulver i äggen.
• Tillsätt chokladen och smöret, vispa ihop ordentligt.
• Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
• Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna och servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem! Här hittade jag receptet.
Kladdkakemuffins 10-12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl grädde
100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
• Vispa äggen fluffiga.
• Smält smöret i en liten kastrull.
• Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
• Vispa ned grädde och vaniljpulver i äggen.
• Tillsätt chokladen och smöret, vispa ihop ordentligt.
• Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
• Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna och servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem! Här hittade jag receptet.