Lion Bars & första advent! ♥
PUBLICERAT: 2010-11-28 // 15:54:12 Baka - efterrätter & annat gott
1 Kommentarer
Slängde ihop ett gäng ischoklad med polkagriskross i, några med hasselnötter i & en plåt med Lion Bars (typ Snickers om man har jordnötssmör med crunch i). Gudomligt gott & vrålenkelt! :)
Lion Bars
1 l rispuffar
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g ljus blockchoklad
Gör såhär:
Värm jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull, men inte så att det kokar.
Blanda tillsammans med rispuffar, kokos och vaniljsocker.
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
Hacka och smält choklad och bred över.
Låt stå i kylskåp tills snickersen stelnar.
Skär i små bitar.
Ska packa ner lite godis och pysa mot Säter med R, till svärmor som är barnvakt åt R's systerdöttrar! :D
Ha en trevlig första advent!
Lion Bars
1 l rispuffar
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g ljus blockchoklad
Gör såhär:
Värm jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull, men inte så att det kokar.
Blanda tillsammans med rispuffar, kokos och vaniljsocker.
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
Hacka och smält choklad och bred över.
Låt stå i kylskåp tills snickersen stelnar.
Skär i små bitar.
Ska packa ner lite godis och pysa mot Säter med R, till svärmor som är barnvakt åt R's systerdöttrar! :D
Ha en trevlig första advent!
♥
Ischoklad & Baileystryffel
PUBLICERAT: 2010-11-26 // 16:01:12 Baka - efterrätter & annat gott
1 Kommentarer
Det har jag hunnit med att göra idag! :) Gjorde ett gäng ischoklad med polkagriskross i & lite tryffel med Baileys i. Det vart toppengott.
Ischoklad med polkagriskross:
200 g valfri blockchoklad
100 g kokosfett
1 dl polkagriskarameller
ca 50 st ischokladformar
Gör såhär:
Grovhacka chokladen, lägg den och kokosfettet i en rostfri bunke och smält det i ett vattenbad.
Rör ihop till en jämn smet.
Mortla polkagriskaramellerna och blanda i dessa i ischokladsmeten.
Ställ ut formarna på en bricka/plåt, fyll upp dessa & ställ kallt.
Förvara ischokladen svalt eller kallt, gärna i burk med smörpapper mellan lagren.
Baileystryffel:
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: 4 msk gräddlikör typ Baileys)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao & florsocker, siktat, valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao/florsocker), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Till kvällen är vi bjudna hem till Samuel & Madde. De bjuds på burgundisk gryta med tillbehör! Spännande! :)
♥
Det har jag hunnit med att göra idag! :) Gjorde ett gäng ischoklad med polkagriskross i & lite tryffel med Baileys i. Det vart toppengott.
Ischoklad med polkagriskross:
200 g valfri blockchoklad
100 g kokosfett
1 dl polkagriskarameller
ca 50 st ischokladformar
Gör såhär:
Grovhacka chokladen, lägg den och kokosfettet i en rostfri bunke och smält det i ett vattenbad.
Rör ihop till en jämn smet.
Mortla polkagriskaramellerna och blanda i dessa i ischokladsmeten.
Ställ ut formarna på en bricka/plåt, fyll upp dessa & ställ kallt.
Förvara ischokladen svalt eller kallt, gärna i burk med smörpapper mellan lagren.
Baileystryffel:
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: 4 msk gräddlikör typ Baileys)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao & florsocker, siktat, valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao/florsocker), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Till kvällen är vi bjudna hem till Samuel & Madde. De bjuds på burgundisk gryta med tillbehör! Spännande! :)
♥
Lyx!
PUBLICERAT: 2010-11-25 // 19:54:53 Allmänt
0 Kommentarer
Vet ni vad jag kom hem till idag (utsvulten & trött som jag var)? Jo, kära söta sambon har gjort stek i ugn med kokt potatis & gräddsås! Äkta hemlagad gräddsås! Med äppelmos till! Vilken pärla jag har hittat! :D Så snart ska detta avnjutas sen ska jag pussa på världens bästa kille! ;)
♥
♥
Kommissarie Späck
PUBLICERAT: 2010-11-22 // 19:37:43 Allmänt
0 Kommentarer
I fredags var vi hem till kära mor. Vi beställde med oss pizzor, plockade med ett stycke lillebror och åkte dit.. Vart lite Idol-tv också. :)
Lördagen spenderades i Gävle med älsklingen. :) Vi sprang in på olika teknikprylsbutiker och slutligen in på Ikea. :D Såg förresten att Elgiganten hade billiga Kitchen Aidmaskiner, för er som undrar.. :P På eftermiddagen 'städade' vi undan min lille plutt-tv, 32", den skulle krängas iväg till svärfar & sambons 42"tv står nu i sovrummet och den nya 50"tvn står där den förhoppningsvis ska stå ett bra tag framöver, i vardagsrummet! Vi drog iväg till Hemköp och hyrde med oss Kommissarie Späck hem. Den var inte som jag trodde att den skulle vara, allting var överdrivet och dom gjorde parodi på allt. Men det är en Fredde Granbergfilm så jag blev inte så förvånad.
Nu börjar det lukta nybakat! Jag slängde in en äppelsockerkaka i ugnen, som sambon ska få med sig till jobbet imorrn. :)
♥
I fredags var vi hem till kära mor. Vi beställde med oss pizzor, plockade med ett stycke lillebror och åkte dit.. Vart lite Idol-tv också. :)
Lördagen spenderades i Gävle med älsklingen. :) Vi sprang in på olika teknikprylsbutiker och slutligen in på Ikea. :D Såg förresten att Elgiganten hade billiga Kitchen Aidmaskiner, för er som undrar.. :P På eftermiddagen 'städade' vi undan min lille plutt-tv, 32", den skulle krängas iväg till svärfar & sambons 42"tv står nu i sovrummet och den nya 50"tvn står där den förhoppningsvis ska stå ett bra tag framöver, i vardagsrummet! Vi drog iväg till Hemköp och hyrde med oss Kommissarie Späck hem. Den var inte som jag trodde att den skulle vara, allting var överdrivet och dom gjorde parodi på allt. Men det är en Fredde Granbergfilm så jag blev inte så förvånad.
Nu börjar det lukta nybakat! Jag slängde in en äppelsockerkaka i ugnen, som sambon ska få med sig till jobbet imorrn. :)
♥
Apelsinlikörtryffel & kladdmuffins
PUBLICERAT: 2010-11-22 // 13:00:00 Baka - efterrätter & annat gott
0 Kommentarer
Det har jag försökt mig på idag. :) Har kikat i receptsamlingen och bytt ut några ingredienser, så vi får se hur det smakar. Mamma & hennes brukare var förbi på en muffinsfika på lunchen, kladdkakemuffinsen fick toppbetyg. :) Ska försöka mig på tryffeln nu, smeten är färdig och har stått i kylen minst en timme nu, om inte snart tre timmar.. Ska rulla dessa & sen ska de bada i kakao. :D Recept & bildbevis kommer snart!
Chokladkladdmuffins
2 dl strösocker
2 ägg
100 g rumstempererat smör
0,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 g chokladknappar (eller vilken choklad som helst)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader & smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmaten. Rör sist i smöret.
Blanda i chokladknapparna & fördela smeten i muffinsformar. (6 stora eller 12 mindre)
Grädda mitt i ugen 10-15 minuter (ca 20 min, blir lite fastare då).
Servera med vispad grädde & lite skivade bananer eller hallon, mumma! :D
Apelsinlikörtryffel (grundsmet)
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: apelsinlikör typ Cointreu eller koncentrerad apelsinjuice)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Smaksättningar:
Koncentrerad juice i olika smaker.
Passerad sylt ex. hallon, hjortron, blåbär.
En god likör ex. Baileys, kaffelikör, apelsinlikör, mintlikör.
Sprit ex. whisky, päronkonjak, rom.
Garneringar:
Kakao,
Florsocker (ex florsocker med smak)
1 del kakao och 2 delar florsocker
Strössel
Kokos
Krossade karameller (ex polkagrisar)
Om du skär eller spritsar tryffeln så blir det fint om du doftar över florsocker eller lägger på små silverkulor.
♥
Det har jag försökt mig på idag. :) Har kikat i receptsamlingen och bytt ut några ingredienser, så vi får se hur det smakar. Mamma & hennes brukare var förbi på en muffinsfika på lunchen, kladdkakemuffinsen fick toppbetyg. :) Ska försöka mig på tryffeln nu, smeten är färdig och har stått i kylen minst en timme nu, om inte snart tre timmar.. Ska rulla dessa & sen ska de bada i kakao. :D Recept & bildbevis kommer snart!
Chokladkladdmuffins
2 dl strösocker
2 ägg
100 g rumstempererat smör
0,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 g chokladknappar (eller vilken choklad som helst)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader & smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmaten. Rör sist i smöret.
Blanda i chokladknapparna & fördela smeten i muffinsformar. (6 stora eller 12 mindre)
Grädda mitt i ugen 10-15 minuter (ca 20 min, blir lite fastare då).
Servera med vispad grädde & lite skivade bananer eller hallon, mumma! :D
Apelsinlikörtryffel (grundsmet)
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: apelsinlikör typ Cointreu eller koncentrerad apelsinjuice)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Smaksättningar:
Koncentrerad juice i olika smaker.
Passerad sylt ex. hallon, hjortron, blåbär.
En god likör ex. Baileys, kaffelikör, apelsinlikör, mintlikör.
Sprit ex. whisky, päronkonjak, rom.
Garneringar:
Kakao,
Florsocker (ex florsocker med smak)
1 del kakao och 2 delar florsocker
Strössel
Kokos
Krossade karameller (ex polkagrisar)
Om du skär eller spritsar tryffeln så blir det fint om du doftar över florsocker eller lägger på små silverkulor.
♥
Valhalla Rising, en riktig söndagsmysfilm!
PUBLICERAT: 2010-11-21 // 21:32:41 Allmänt
1 Kommentarer
Eller inte!..
Någon som sett Valhalla Rising? Någon?.. Fyfan vilken vidrig film, må jag säga!
Vi skulle premiära vårat nya blu-rayhemmabiosystem & nya 50"tvn men såhär i efterhand hade vi (läs sambon) ju faktiskt kunnat valt någon lite roligare film. Herremingud!
Ta en liten kik vettja; http://www.discshop.se/filmer/dvd/valhalla_rising/P81486
Det är en ensam stum liten vikingsjäl vid namn Enöga, som får slåss och härja fastkedjad vid en påle. Han biter och sliter av blodådror, hud och bryter nacken av folk och mitt i allt detta är det en liten blond pojke som får springa emellan och serva dessa andra vikingar & den fruktade krigaren Enöga.. & då med tanke på att han är stum, så kan ni själva tänka er hur 'tyst' filmen är? En extremt långdragen film men jag ska ju verkligen inte klaga på Mads Mikkelsen, oj oj. & för att inte tala om kvalitén, det var egentligen därför vi skulle kolla på en blu-raydvd. Man ser minsta lilla hårstrå, blodstänk och små små vattendroppar. Verkligen toppennöjd!
Det är min förklaring av de 30 minutrarna som jag stod ut att titta på & nu i skrivande stund så guppar den panerade torsken jag åt till middag upp och ner i halsen. Jag har aldrig, aldrig någonsin behövt avbryta en film för att jag nästan spytt ner mig..men i detta fall överdriver jag inte.
R sitter i vardagsrummet och kikar på ValhallaRising, & jag själv, liggandes i sängen framför bioduken (tvn är enorm nere i fotändan, känns nästan pinsamt..men jag slipper iaf glasögonen nu när jag ska kika, haha!), slår jag över till tv3; ..& så kom Polly. Ett glas Trocadero på det här så lyckas jag nog svälja ner torsken! ;D
Någon som sett Valhalla Rising? Någon?.. Fyfan vilken vidrig film, må jag säga!
Vi skulle premiära vårat nya blu-rayhemmabiosystem & nya 50"tvn men såhär i efterhand hade vi (läs sambon) ju faktiskt kunnat valt någon lite roligare film. Herremingud!
Det är en ensam stum liten vikingsjäl vid namn Enöga, som får slåss och härja fastkedjad vid en påle. Han biter och sliter av blodådror, hud och bryter nacken av folk och mitt i allt detta är det en liten blond pojke som får springa emellan och serva dessa andra vikingar & den fruktade krigaren Enöga.. & då med tanke på att han är stum, så kan ni själva tänka er hur 'tyst' filmen är? En extremt långdragen film men jag ska ju verkligen inte klaga på Mads Mikkelsen, oj oj. & för att inte tala om kvalitén, det var egentligen därför vi skulle kolla på en blu-raydvd. Man ser minsta lilla hårstrå, blodstänk och små små vattendroppar. Verkligen toppennöjd!
Det är min förklaring av de 30 minutrarna som jag stod ut att titta på & nu i skrivande stund så guppar den panerade torsken jag åt till middag upp och ner i halsen. Jag har aldrig, aldrig någonsin behövt avbryta en film för att jag nästan spytt ner mig..men i detta fall överdriver jag inte.
R sitter i vardagsrummet och kikar på ValhallaRising, & jag själv, liggandes i sängen framför bioduken (tvn är enorm nere i fotändan, känns nästan pinsamt..men jag slipper iaf glasögonen nu när jag ska kika, haha!), slår jag över till tv3; ..& så kom Polly. Ett glas Trocadero på det här så lyckas jag nog svälja ner torsken! ;D
Blossa Apelsinglögg
PUBLICERAT: 2010-11-18 // 15:01:47 Dryck - tips & recept
3 Kommentarer
Häromkvällen testade jag och sambon den nya Blossaglöggen med apelsinsmak, eller vi delade på flaskan. Den var god men man fick känna efter om den verkligen smakade apelsin, jag vet inte riktigt..men god var den. :)
En liten tumme upp! :)
Häromkvällen testade jag och sambon den nya Blossaglöggen med apelsinsmak, eller vi delade på flaskan. Den var god men man fick känna efter om den verkligen smakade apelsin, jag vet inte riktigt..men god var den. :)
En liten tumme upp! :)
Rosa Huset
PUBLICERAT: 2010-11-16 // 17:20:36 Allmänt
1 Kommentarer
För er som inte vet; Rosa Huset är en tyg&inredningsbutik i Borlänge. Söta svärmor tipsade om det, så jag plockade med mig polarn Zandra för ett litet besök. Mycket fanns det, vääldigt mycket fint. :) Stort utbud av hissgardiner, extremt mycket tjusiga tyger, sängkläder, stolsdynor, mysigt fårskinn & vackra ljuslyktor. Rena rama gottebutiken för en annan! :)
Man blir ju så himla sugen på att skaffa hus, allra helst när jag sitter i min 'lilla' värld och fantasi-inreder. Jag kan ju inte (för min sambos skull!) måla om en gång i månaden och byta gardiner en gång i veckan, bara för att ha chansen att inreda lite.. :P Vi bor lagom stort men jag skulle trots det vilja ha ännu större utrymmen. Jag vill ha ett såpass stort kök så jag får plats med en kökssoffa, rejält med förvaringsutrymmen, ett stort lantligt walk-in-skafferi och ovanpå det så ska det vara rena stora golvutrymmen, nästan så man kan dansa bugg samtidigt som man lagar mat? Det vore toppen! :D
Nåväl, nu har jag tipsat om det iaf! :)
För er som inte vet; Rosa Huset är en tyg&inredningsbutik i Borlänge. Söta svärmor tipsade om det, så jag plockade med mig polarn Zandra för ett litet besök. Mycket fanns det, vääldigt mycket fint. :) Stort utbud av hissgardiner, extremt mycket tjusiga tyger, sängkläder, stolsdynor, mysigt fårskinn & vackra ljuslyktor. Rena rama gottebutiken för en annan! :)
Man blir ju så himla sugen på att skaffa hus, allra helst när jag sitter i min 'lilla' värld och fantasi-inreder. Jag kan ju inte (för min sambos skull!) måla om en gång i månaden och byta gardiner en gång i veckan, bara för att ha chansen att inreda lite.. :P Vi bor lagom stort men jag skulle trots det vilja ha ännu större utrymmen. Jag vill ha ett såpass stort kök så jag får plats med en kökssoffa, rejält med förvaringsutrymmen, ett stort lantligt walk-in-skafferi och ovanpå det så ska det vara rena stora golvutrymmen, nästan så man kan dansa bugg samtidigt som man lagar mat? Det vore toppen! :D
Nåväl, nu har jag tipsat om det iaf! :)
Fars dag
PUBLICERAT: 2010-11-14 // 14:30:00 Allmänt
1 Kommentarer
Idag har varit en jobbig dag, trots att jag försökt att ha fullt upp så har det inte gått många minuter förrän man blivit påmind.
Trots att pappa inte finns med oss så har han iaf varit med i tankarna hela dagen. Nog för att han är det vareviga dag men idag är det ändå fars dag.
Jag har jobbat hela dagen lång & när jag kom hem hade sambon gjort potatisgratäng, pepparbiff & fetaostsallad med tzatziki.. & på bordet stod en Portello, pappas favoritdricka sen barnsben!
Så som sagt, man blir påmind hela tiden & inget fel i det men jag är så himla känslig & börjar gråta som en liten flicksnärta på en gång..
Jag saknar min älskade pappa! ♥
Idag har varit en jobbig dag, trots att jag försökt att ha fullt upp så har det inte gått många minuter förrän man blivit påmind.
Trots att pappa inte finns med oss så har han iaf varit med i tankarna hela dagen. Nog för att han är det vareviga dag men idag är det ändå fars dag.
Jag har jobbat hela dagen lång & när jag kom hem hade sambon gjort potatisgratäng, pepparbiff & fetaostsallad med tzatziki.. & på bordet stod en Portello, pappas favoritdricka sen barnsben!
Så som sagt, man blir påmind hela tiden & inget fel i det men jag är så himla känslig & börjar gråta som en liten flicksnärta på en gång..
Jag saknar min älskade pappa! ♥
Svinmiddag & pizzamys med glögg
PUBLICERAT: 2010-11-14 // 09:25:36 Mat - mat/recept
2 Kommentarer
I fredags var vi hem till Madde & Samuel på vildsvinsmiddag. Potatis, vildsvinsstek i ugn, sås & sallad fick vi. Jäklarns vad gott det var! Efter maten bjöds det på en flaska glögg, som senare skulle spädas på med lite konjak. :) Myspys med kidsen framför Idol & hemgång vid 01.00-tiden.
Igår jobbade jag & fick gå hem lite tidigare. Väl hemma stod älskling & hans lille Peder & donar iordning en pizza. Deckade på soffan alla tre & strax efter kom glöggflaskan fram. Glögg, godis & tvmys med grabbarna grus, det är grejer det! Jag tog dock en lussekatt till min kopp glögg. Snart kom Adam över med datorn, vi skulle väl egentligen kollat på nån nyare film men sen gick Liar Liar på tv3, så vi fastnade i den. :)
Häromdagen testade jag Marabous nya vita choklad VinterVit, med smak av vanlij. Helt ok men blir nog lätt lite sötsliskig efter för många rutor. Någon annan som testat? :)
I fredags var vi hem till Madde & Samuel på vildsvinsmiddag. Potatis, vildsvinsstek i ugn, sås & sallad fick vi. Jäklarns vad gott det var! Efter maten bjöds det på en flaska glögg, som senare skulle spädas på med lite konjak. :) Myspys med kidsen framför Idol & hemgång vid 01.00-tiden.
Igår jobbade jag & fick gå hem lite tidigare. Väl hemma stod älskling & hans lille Peder & donar iordning en pizza. Deckade på soffan alla tre & strax efter kom glöggflaskan fram. Glögg, godis & tvmys med grabbarna grus, det är grejer det! Jag tog dock en lussekatt till min kopp glögg. Snart kom Adam över med datorn, vi skulle väl egentligen kollat på nån nyare film men sen gick Liar Liar på tv3, så vi fastnade i den. :)
Häromdagen testade jag Marabous nya vita choklad VinterVit, med smak av vanlij. Helt ok men blir nog lätt lite sötsliskig efter för många rutor. Någon annan som testat? :)
Tjuvstart var det här! (Recept på lussekatter!)
PUBLICERAT: 2010-11-12 // 14:51:31 Baka - vetedeg
0 Kommentarer
Nu ni, har jag satt igång. Igår satte jag upp mina nya linnegardiner i köket, såklart julröda. Ihop med en ny julröd lampkjol, en amaryllis & ett fat med grå/röda blockljus får det duga ett tag. Jag hann med att baka ett gäng (4 plåtar) lussekatter imorse & griljera en helgskinka jag hade liggandes.. :) Lussekatterna vart toppengoda! :)
Lussekatter med kesella:
Till saffransdegen:
Gör såhär:
Som om det inte vore nog med julbak & 'pynt', så har jag hunnit köpa på mig 5 glöggflaskor i olika smaker. Chili/Chokladglögg från Dufvenkrooks, Amorevanilj & Apelsinglögg från Blossa resterande är de vanliga vita & röda glöggflaskorna.
Ikväll ska sambon & jag på vildsvinsmiddag hemma hos Samuel & Madde. Ska bli spännande! :)
P.o.k
Nu ni, har jag satt igång. Igår satte jag upp mina nya linnegardiner i köket, såklart julröda. Ihop med en ny julröd lampkjol, en amaryllis & ett fat med grå/röda blockljus får det duga ett tag. Jag hann med att baka ett gäng (4 plåtar) lussekatter imorse & griljera en helgskinka jag hade liggandes.. :) Lussekatterna vart toppengoda! :)
Lussekatter med kesella:
Till saffransdegen:
- 50 g jäst (1 paket)
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella (=en burk)
- 1 g saffran (2 paket)
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- (1 msk ren vodka)
- 1 uppvispat ägg
- russin
- (pärlsocker)
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Mortla saffran och 1 msk strösocker ordentligt och häll på 1 msk vodka (det gör att saffranen ger ifrån sig färg och smak lite extra).
- Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta smöret) över jästen och rör tills den är upplöst.
- Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffranblandningen, socker och salt. Arbeta därefter in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa minst 30 min (45-60 min brukar jag låta den jäsa).
- Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar och baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt.
- Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek ca 20-30 minuter.
- Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
- Låt svalna och förvara i plastpåse eller frys in.
Som om det inte vore nog med julbak & 'pynt', så har jag hunnit köpa på mig 5 glöggflaskor i olika smaker. Chili/Chokladglögg från Dufvenkrooks, Amorevanilj & Apelsinglögg från Blossa resterande är de vanliga vita & röda glöggflaskorna.
Ikväll ska sambon & jag på vildsvinsmiddag hemma hos Samuel & Madde. Ska bli spännande! :)
P.o.k
Tjuvstarta julen?
PUBLICERAT: 2010-11-10 // 07:27:23 Allmänt
1 Kommentarer
Får man tjuvstarta julen? Jag har varit toksugen ett tag nu med att börja julpyssla. Baka lussekatter, griljera lite skinka, sätta upp lite julgardiner & tända röda julljus men sambon satte ner foten. Han tyckte det var en aning för tidigt, kan förvisso hålla med men jag tycker julen går över så fort. Detstår inte på förrän man ska upp med allt, så ska man hinna baka & dona & sen ner med allt.
Häromdagen var jag & Zandra till Franzéns i Avesta & jag hittade ett par julröda linnegardiner, jag rev åt mig sista paret! :) & en lite julröd lampkjol till min kökslampa & en liten skylt som jag ska fästa i linnehissgardinen. Oj oj oj, nu längtar jag verkligen efter att få börja!
Tänkte baka ett gäng lussekatter idag, nu på morgonen om jag hinner..men såg till min förvåning att jag inte hade några russin hemma! Herremingud, jag som brukar ha allt & lite till hemma i vanliga fall.. Hursomhelst, vi får se. :)
P.o.k
Får man tjuvstarta julen? Jag har varit toksugen ett tag nu med att börja julpyssla. Baka lussekatter, griljera lite skinka, sätta upp lite julgardiner & tända röda julljus men sambon satte ner foten. Han tyckte det var en aning för tidigt, kan förvisso hålla med men jag tycker julen går över så fort. Detstår inte på förrän man ska upp med allt, så ska man hinna baka & dona & sen ner med allt.
Häromdagen var jag & Zandra till Franzéns i Avesta & jag hittade ett par julröda linnegardiner, jag rev åt mig sista paret! :) & en lite julröd lampkjol till min kökslampa & en liten skylt som jag ska fästa i linnehissgardinen. Oj oj oj, nu längtar jag verkligen efter att få börja!
Såhär blev det i mitt köksfönster! Lite lagom juligt? :)
Tänkte baka ett gäng lussekatter idag, nu på morgonen om jag hinner..men såg till min förvåning att jag inte hade några russin hemma! Herremingud, jag som brukar ha allt & lite till hemma i vanliga fall.. Hursomhelst, vi får se. :)
P.o.k
INK-Love&Luck/Faith&Hope
PUBLICERAT: 2010-11-09 // 15:00:00 Köksprylar
0 Kommentarer
Snygga va? Dessa termokoppar i porslin från danska Menu står med på min önskelista i år (ihop med Samsungs 50"tv jag tittade på igår). Den smarta termoeffekten gör att koppen alltid känns behaglig även om innehållet är varm choklad eller iskall smoothie. Säls i 2-pack bland annat på frapp.se eller hos designonline.se.
Snygga va? Dessa termokoppar i porslin från danska Menu står med på min önskelista i år (ihop med Samsungs 50"tv jag tittade på igår). Den smarta termoeffekten gör att koppen alltid känns behaglig även om innehållet är varm choklad eller iskall smoothie. Säls i 2-pack bland annat på frapp.se eller hos designonline.se.
Tandläkarbesök & provbågar
PUBLICERAT: 2010-11-09 // 10:42:49 Allmänt
0 Kommentarer
Var till tandläkaren imorse, kl 08.00, och äntligen är tanden fixad! Idag slipade hon och kollade läget så vi skulle trivas ihop, jag & tanden. Hon sa något om att tungan känner av saker 10 gånger större än vad det egentligen är så trodde hon att den lille lille kanten skulle reta gallfeber på mig och det vill vi ju inte. :P
Klickade hem ett gäng provbågar nyss! :) Har för mig att nästan alla var svarta och rätt så markerade, kanske ett par gråa bågar fick följa med. Återstår att se!
Idag ska jag också hämta ut mitt h&mpaket, beställde ett par skinnhandskar med en silverkedja på, lite mc-stuk över det hela & lite annat ryshpysh. Älskling fick sig ett par jeans, fast det vet han kanske inte om än..? :P Därefter blir det jobb några timmar.
P.o.k ♥
Var till tandläkaren imorse, kl 08.00, och äntligen är tanden fixad! Idag slipade hon och kollade läget så vi skulle trivas ihop, jag & tanden. Hon sa något om att tungan känner av saker 10 gånger större än vad det egentligen är så trodde hon att den lille lille kanten skulle reta gallfeber på mig och det vill vi ju inte. :P
Klickade hem ett gäng provbågar nyss! :) Har för mig att nästan alla var svarta och rätt så markerade, kanske ett par gråa bågar fick följa med. Återstår att se!
Idag ska jag också hämta ut mitt h&mpaket, beställde ett par skinnhandskar med en silverkedja på, lite mc-stuk över det hela & lite annat ryshpysh. Älskling fick sig ett par jeans, fast det vet han kanske inte om än..? :P Därefter blir det jobb några timmar.
P.o.k ♥
Värmlandsbondens smörgåstårta!
PUBLICERAT: 2010-11-07 // 14:45:44 Baka - tårtor
0 Kommentarer
Tänkte dela med mig av världens godaste recept på smörgåstårta. Jag har gjort den inför festligheter och jag tror alla har tyckt att den varit himla kalasgod! :)
Värmlandsbondens tårta: 12-15 port.
Vitt bröd ( ca 2 förp. formfranska)
Filblandning till fyllning & garnering:
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
5 dl filmjölk
1 dl majonnäs
Fyllning 1 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 hårdkokta ägg (tärnade)
1 dl kaviar
Fyllning 2 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 rårivna äpplen
(100-200g hackad köttprodukt; kassler, rökt skinka, för att få det matigare)
Fyllning 3 (blanda väl):
150 g bredbar leverpastej
100 g finhackad bostongurka
Exempel på garnering:
strimlad sallad
tomater
gurka
paprika
räkor
hårdkokt ägg
dill
citronmajonnäs
röd eller svart kaviar
rökt skinka
ostrullar
apelsinskivor
persilja
Bygg ihop tårtan såhär:
Klä en ungsplåt med folie eller ta en stor bricka.
Formbrödet ska helst kantas av.
Placera ut ett lager bröd så det täcker brickan.
Bred på fyllning 1.
Lägg på ett till lager bröd och bred på fyllning 2.
På med ett till lager bröd och bred på fyllning 3.
Täck med sista lagret med bröd.
Bred på lite filblandning både ovanpå och på sidorna och låt stå någon timme.
Om tårtan ska serveras dagen efter, klä in den i plastfolie och låt stå kallt.
Bred på lite filblandning till innan den ska garneras, så garneringen fäster.
Klä tårtan med garnering som passar din smak.
Värmlandsbondens tårta: 12-15 port.
Vitt bröd ( ca 2 förp. formfranska)
Filblandning till fyllning & garnering:
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
5 dl filmjölk
1 dl majonnäs
Fyllning 1 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 hårdkokta ägg (tärnade)
1 dl kaviar
Fyllning 2 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 rårivna äpplen
(100-200g hackad köttprodukt; kassler, rökt skinka, för att få det matigare)
Fyllning 3 (blanda väl):
150 g bredbar leverpastej
100 g finhackad bostongurka
Exempel på garnering:
strimlad sallad
tomater
gurka
paprika
räkor
hårdkokt ägg
dill
citronmajonnäs
röd eller svart kaviar
rökt skinka
ostrullar
apelsinskivor
persilja
Bygg ihop tårtan såhär:
Klä en ungsplåt med folie eller ta en stor bricka.
Formbrödet ska helst kantas av.
Placera ut ett lager bröd så det täcker brickan.
Bred på fyllning 1.
Lägg på ett till lager bröd och bred på fyllning 2.
På med ett till lager bröd och bred på fyllning 3.
Täck med sista lagret med bröd.
Bred på lite filblandning både ovanpå och på sidorna och låt stå någon timme.
Om tårtan ska serveras dagen efter, klä in den i plastfolie och låt stå kallt.
Bred på lite filblandning till innan den ska garneras, så garneringen fäster.
Klä tårtan med garnering som passar din smak.
Målat kökstak!
PUBLICERAT: 2010-11-05 // 10:44:57 Allmänt
0 Kommentarer
Såklart har inte jag gjort det utan vi har haft en målare här i dagarna tre. Jag själv renoverade lägenheten innan vi flyttade in och ville inte gärna göra om det igen. Skönt iallafall att äntligen ha det klart, inför helg och ledighet. :) Nu är det spacklat, målat & äntligen färdigt. :)
Såklart har inte jag gjort det utan vi har haft en målare här i dagarna tre. Jag själv renoverade lägenheten innan vi flyttade in och ville inte gärna göra om det igen. Skönt iallafall att äntligen ha det klart, inför helg och ledighet. :) Nu är det spacklat, målat & äntligen färdigt. :)
Good ol' Sailor Vodka
PUBLICERAT: 2010-11-04 // 09:02:23 Dryck - tips & recept
0 Kommentarer
Good ol' Sailor är den nya svenska vodkan på PET-flaska. Hur läcker som helst! Flaskan är heltatuerad, med sjömansmotiv såklart & det är tatueraren Aniela från Flash Fighters som ska ha äran. Dock är jag ingen sån som hinkar i mig vodka utan jag köpte flaskan för att den var vrålläcker. :P Den är gjord på ekologisk svenskodlad korn & destillerad inte mindre än fyra gånger. Vodkan smakar sprit såklart men ska ge inslag av vete, citrus & kardemumma & dofta lite som vetebröd, citrus & vitpeppar. Spännande! :)
Good ol' Sailor är den nya svenska vodkan på PET-flaska. Hur läcker som helst! Flaskan är heltatuerad, med sjömansmotiv såklart & det är tatueraren Aniela från Flash Fighters som ska ha äran. Dock är jag ingen sån som hinkar i mig vodka utan jag köpte flaskan för att den var vrålläcker. :P Den är gjord på ekologisk svenskodlad korn & destillerad inte mindre än fyra gånger. Vodkan smakar sprit såklart men ska ge inslag av vete, citrus & kardemumma & dofta lite som vetebröd, citrus & vitpeppar. Spännande! :)
P.o.k.
Kokoskladdkaka
PUBLICERAT: 2010-11-02 // 21:21:37 Baka - mjuka kakor
1 Kommentarer
Kära vännen Zandra var här idag. Jag passade på att baka lite & slängde ihop en kokoskladdkaka (premiärbak) & en sats morotsmuffins. :)
Receptet kommer snart, har inte orkat leta rätt på det ännu.
Kokoskladdkaka - lättbakad & skitgod! :)
Ingredienser:
Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad.
Rör ihop ägg, socker och muscovadosocker.
Rör ner choklad&smörblandningen i ägg&sockerblandningen.
Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
Rör ihop & smörj & bröa en långpanna.
Bred ut smeten jämnt, strö över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med lättvispad grädde, vaniljglass eller apelsingrädde.
Verkligen en lättbakad & jättegod kokoskladdkaka! :)
Kära sambon har plastat in hela halva lägenheten, kökstaket & halltaket ska nämnligen rivas, spacklas & målas på imorgon. Så tills dess får vi bo i en kuvös. :)
Har nästan haft fullt upp hela dagen idag; Zandra höll mig sällskap dagtid, det bakades & grejades för fulla muggar. Jag har hunnit med en sväng till sjukgymnasten & handlat två gånger på tre olika affärer. Hujedamig! Som om inte det vore nog så passade vi även på att tvätta min pärlabil i OKtvätten. Vilket paltande, Zandra skulle spraya på avfettning på fälgarna och halvvägs upp på bilen, under tiden var jag in och köpte påfyllning och betalade tvätten. Väl ute såg vi att det var fel munstycke flaskan men skvätte på ändå, tills korken for av och hann tömma ur halva flaskan.. :D Sen skvätte vi på resten, det såg verkligen ut som om vi skulle fjutta eld på bilen innan vi skulle in med den i tvätten.. Hursomhelst, nu är bilen rentvättad & tjusig.
P.o.k
Kära vännen Zandra var här idag. Jag passade på att baka lite & slängde ihop en kokoskladdkaka (premiärbak) & en sats morotsmuffins. :)
Receptet kommer snart, har inte orkat leta rätt på det ännu.
Kokoskladdkaka - lättbakad & skitgod! :)
Ingredienser:
- 150 gram blockchoklad
- 250 gram smör
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 dl mörkt muscovado råsocker (kan ersättas med vanligt strösocker eller ljust råsocker)
- 4 stora ägg eller 5 små
- 2 dl kokosflingor
- 1 ½ dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad.
Rör ihop ägg, socker och muscovadosocker.
Rör ner choklad&smörblandningen i ägg&sockerblandningen.
Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
Rör ihop & smörj & bröa en långpanna.
Bred ut smeten jämnt, strö över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med lättvispad grädde, vaniljglass eller apelsingrädde.
Verkligen en lättbakad & jättegod kokoskladdkaka! :)
Kära sambon har plastat in hela halva lägenheten, kökstaket & halltaket ska nämnligen rivas, spacklas & målas på imorgon. Så tills dess får vi bo i en kuvös. :)
Har nästan haft fullt upp hela dagen idag; Zandra höll mig sällskap dagtid, det bakades & grejades för fulla muggar. Jag har hunnit med en sväng till sjukgymnasten & handlat två gånger på tre olika affärer. Hujedamig! Som om inte det vore nog så passade vi även på att tvätta min pärlabil i OKtvätten. Vilket paltande, Zandra skulle spraya på avfettning på fälgarna och halvvägs upp på bilen, under tiden var jag in och köpte påfyllning och betalade tvätten. Väl ute såg vi att det var fel munstycke flaskan men skvätte på ändå, tills korken for av och hann tömma ur halva flaskan.. :D Sen skvätte vi på resten, det såg verkligen ut som om vi skulle fjutta eld på bilen innan vi skulle in med den i tvätten.. Hursomhelst, nu är bilen rentvättad & tjusig.
P.o.k
BanoffeePie, en toffeepaj på digestivebotten med banan & krossad daim.
PUBLICERAT: 2010-11-01 // 21:22:14 Baka - pajer & cheesecakes
0 Kommentarer
Oj oj oj, oj! :) BanoffeePie var lättbakad, söt & god men också väldigt mastig. Man kan servera den istället för en gräddtårta på ett kalas, det är som en bakelse men i tårtform. :)
Tänkte dela med mig av receptet;
Banoffee Pie
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 paket digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim (ev. 2 dubbeldaim)
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull & slå på vatten så det täcker (se till att burken hela tiden ligger under vattenytan). Koka upp och låt småkoka 2 timmar.
Förbered botten; krossa digestivekexen i mixer eller för hand med slagdon och påse! Smält smöret och blanda ihop med kexkrosset. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (spingform; ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.
Montering av pajen; öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebotten med detta. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager vispad grädde och toppa med 1 skivad banan + krossad daim!
Låt stå i kyl minst en timme så pajen hinner sätta till sig ordentligt. :)
Nu ska vi mysa film, jag & sambon. :) Godnatt!
Oj oj oj, oj! :) BanoffeePie var lättbakad, söt & god men också väldigt mastig. Man kan servera den istället för en gräddtårta på ett kalas, det är som en bakelse men i tårtform. :)
Tänkte dela med mig av receptet;
Banoffee Pie
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 paket digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim (ev. 2 dubbeldaim)
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull & slå på vatten så det täcker (se till att burken hela tiden ligger under vattenytan). Koka upp och låt småkoka 2 timmar.
Förbered botten; krossa digestivekexen i mixer eller för hand med slagdon och påse! Smält smöret och blanda ihop med kexkrosset. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (spingform; ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.
Montering av pajen; öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebotten med detta. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager vispad grädde och toppa med 1 skivad banan + krossad daim!
Låt stå i kyl minst en timme så pajen hinner sätta till sig ordentligt. :)
Nu ska vi mysa film, jag & sambon. :) Godnatt!
Köksmaskin by Kitchen Aid
PUBLICERAT: 2010-11-01 // 14:18:35 Köksprylar
0 Kommentarer
Jag har en fundering; visst skulle väl en svart köksmaskin av märket Kitchen Aid göra sig bra i mitt gräddcremevita kök? Vad tycker ni? En vit blir nog för vit & en gräddcremevit blir ju lite kaka på kaka? Maskinen finns ju i en hel drös olika färger & jag hade ju helst sett en förkromad maskin (från den nya glamrockfärgskalan) stå i mitt kök men den kostar dubbelt så mycket. :/
Såå; vad tycker ni? :) Visst är den tjusig!
Jag har en fundering; visst skulle väl en svart köksmaskin av märket Kitchen Aid göra sig bra i mitt gräddcremevita kök? Vad tycker ni? En vit blir nog för vit & en gräddcremevit blir ju lite kaka på kaka? Maskinen finns ju i en hel drös olika färger & jag hade ju helst sett en förkromad maskin (från den nya glamrockfärgskalan) stå i mitt kök men den kostar dubbelt så mycket. :/
Såå; vad tycker ni? :) Visst är den tjusig!
Baktankar?... :)
PUBLICERAT: 2010-11-01 // 10:03:33 Allmänt
0 Kommentarer
Idag ska jag och min älskade bakbunke baka & laga mat! Jag slirade in på en tjejs bloggsida, hon bloggar om bakverk i alla färger & former & man kan verkligen inte sluta läsa. Jag har läst och kollat igenom varenda inlägg och nu så jag tänkte ge mig på några recept som hon lagt upp. Om det blir lyckat så kanske jag är snäll nog och delar med mig. ;)
Hittills har jag slängt ihop en potatisgratäng som står i ugnen. Det blir kvällens middag ihop med blå&vitmögelostfyllda lövbiffar i egen mögelostsås. Jääädrar vad gott det är! :)
Håller samtidigt på och kokar den kondenserade mjölken som ska bli en BanoffeePie. Det är premiärbak för den, spännande att se vad det smakar. Det är en engelsk söt banantoffeepaj med digesivebotten. Låter ju riktigt gott så vi får se om jag lyckas! :D
Idag ska jag och min älskade bakbunke baka & laga mat! Jag slirade in på en tjejs bloggsida, hon bloggar om bakverk i alla färger & former & man kan verkligen inte sluta läsa. Jag har läst och kollat igenom varenda inlägg och nu så jag tänkte ge mig på några recept som hon lagt upp. Om det blir lyckat så kanske jag är snäll nog och delar med mig. ;)
Hittills har jag slängt ihop en potatisgratäng som står i ugnen. Det blir kvällens middag ihop med blå&vitmögelostfyllda lövbiffar i egen mögelostsås. Jääädrar vad gott det är! :)
Håller samtidigt på och kokar den kondenserade mjölken som ska bli en BanoffeePie. Det är premiärbak för den, spännande att se vad det smakar. Det är en engelsk söt banantoffeepaj med digesivebotten. Låter ju riktigt gott så vi får se om jag lyckas! :D