Mazariner
PUBLICERAT: 2013-11-29 // 09:41:39 Mat - mat/recept
3 Kommentarer
Fyllning:
Glasyr:
Hemgjorda mazariner är bra mycket godare än köpta mazariner, det är sån skillnad! Ställ fram alla ingredienser i tid så de hinner bli rumstempererade. Till fyllningen kan du tillsätta ett kryddmått bittermandelessens, det blir riktigt gott. Jag gjorde mina mazariner på detta recept från recept.nu.
Mazariner. ca 30 st
Deg:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
200 g smör
5 st ägg
Glasyr:
200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.Fortsätt med fyllningen. Kom ihåg, ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.
Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter. Låt svalna i formen.
Blanda samman alla ingredienser till glasyren och värm på spisen till ca 40 grader. Stryk sedan glasyren på kakorna.
Tips! Till barnkalas, färga glasyren i en rolig färg och dekorera med lite roligt strössel.
Nu till jul,smaksätt fyllningen med pepparkakskryddor och smaksätt glasyren med glögg eller en god likör!