Kanelkaka med cheesecake- & äppelfyllning
PUBLICERAT: 2013-10-28 // 17:13:00 Baka - baka i långpanna
7 Kommentarer
Att baka med äpple och kanel är väl en klassisk kombination? Jag älskar äppelpaj och -kaka, på alla sätt och vis. Detta recept är ursprungligen det här men jag har varit där och ändrat lite. Jag hade färskost jag ville bli av med och gjorde då en cheesecakefyllning och hade i kakan ihop med äppelmos. Det kan väl inte bli mycket bättre än så? :) Den här kakan smakar mycket kanel, så man kan minska ner mängden en aning. Jag har använt mig av stora ägg när jag bakat den här kakan, så vid S/M-ägg kulle jag ta 6-7 stycken.
Kanelkaka, ca 25-30 bitar
4 L/XL-ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kanel
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl vatten
Fyllning:
200 g färskost, typ philadelphia
1 ägg
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl äppelmos
smör och strö till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och ströa en mindre långpanna, ca 20x30 cm.
Börja med att blanda samman alla ingredienser till fyllningen, ställ åt sidan.
Smält smör med vatten, låt svalna lite.
Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Blanda alla torrvaror väl, rör ner i äggsmeten.
Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt.
Fördela lite mer än hälften av smeten i formen, bred ut fyllningen och klicka på äppelmos, bred på resten av smeten.
Grädda kakan i nedre delen i ugnen i ca 50-60 minuter, eller tills kakan är klar - känn med sticka.
Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
Ha en fortsatt trevlig dag! :)
Coconut Crispies
PUBLICERAT: 2013-10-12 // 18:17:00 Baka - småkakor
4 Kommentarer
Jag älskar sega knapriga kakor! Såna som man kan äta alldeles för många av.. Receptet hittade jag på en amerikansk blogg, hos Jen närmare bestämt, men såklart kunde jag inte låta bli att böka om receptet lite.. Dessa smakar kokos och blir knapriga av flingor, sjukt goda! Jag hade i ganska mycket kokosflingor och även kokoschips, finns i välsorterade matvarubutiker. Jag köpte min påse på City Gross. Flingorna är Garants Specialflingor, riktigt goda!
Dessa godbitar smakar riktigt gott nybakade med ett glas kall mjölk!
Coconut Crispies, 25-30 st
Ingredienser:
130 g smör, rumstempererat1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg (XL alt 2 ägg s/m)
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl kokosflingor
2,5 dl majsflingor (jag tog Garant Specialflingor)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, förbered ugnsplåt med bakplåtspapper.
Vispa samman smör och socker. Tillsätt ägg och vaniljpulver och blanda väl.
Blanda salt, bakpulver, bikarbonat och mjöl och rör ner i smörsmeten.
Blanda ner kokos- och majsflingor, blanda samman till en jämn smet.
Ta en tesked oc hmåtta upp smeten, rulla små bollar och ställ på plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
När du tagit ut kakorna från ugnen, ta en stekspade och platta lätt till kakorna.
Låt kakorna vila på plåt i ca 2 minuter därefter på galler.
Förvara kakorna i burk eller påse, de går även bra att frysa.
Vetedeg och bullar - kanelbullens dag, 4 oktober
PUBLICERAT: 2013-10-04 // 06:54:00 Baka - vetedeg
0 Kommentarer
Recepten hittar ni under fliken 'vetedeg'!
Idag är det kanelbullens dag! Vilka mer än jag var vaken till sent igår och gräddade flera plåtar med bullar? :)
Jag tänkte tipsa om några av mina favoriter.. Jag älskar philadelphiabullar och använder mig av DETTA recept när jag bakar, har en pinfärsk plåt som jag ska bjuda mina nära och kära på i helgen. :)
Jag kan tipsa om att baka bullar med ett extra ägg i smeten, en tesked bikarbonat och klicka i rumstempererat smör, då får ni fina saftiga och porösa bullar.
Hur gör ni för att få riktigt goda bullar?