Världens tråkigaste lunch?
Kalaskaka i långpanna
Vrålgod kalaskaka 20-40 bitar, beroende på storlek
Ingredienser kakan:
2 dl flytande smör
2 dl vatten
5 ägg
4 dl råsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
smör och råsocker till formen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form, 30x40 cm, ströa formen med råsocker.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör i smör och vatten.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Välj glasyr och garnering och garnera kakan.
Förslag på garnering:
♥ 4-5 dl florsocker, 4 msk vatten, strö över färgglatt strössel eller syltat fruktskal
♥ 200 g philadelphiaost, 2,5 dl florsocker & rivet skal från 1 citrusfrukt
♥ 3 dl florsocker, 1 msk kakao, 0,5 dl kaffe, 50 g smält smör, strö över kokosflingor
♥ 3 dl florsocker med chokladsmak, 200 g philadelphiaost
♥ 3 dl florsocker med jordgubbssmak, 50 g smält smör, florsocker att dofta över
Tips! Dela på kakan och gör en glasyr enligt ovan men byt ut vätskan mot ex din favoritlikör och strö över lite finhackade nötter. Gör den andra delen lite barnvänligare med den vanliga glasyren där du kan byta ut vätskan mot en god saft och dutta i lite hushållsfärg! :)
Chokladdoppade jordgubbar
Här om dagen köpte jag tre förpackningar jordgubbar på Hemköp. Visserligen utländska men söta och goda skyltades de som, så jag chansade. Goda var dom, dock röda till hälfen och inte så mjuka och saftiga som de svenska.
Jag doppade dessa rejäla gubbar i lite mörk choklad, kokosflingor och hackad mandel. Mumma! Dagen därpå när suget var som störst, så såg jag till min stora fasa att dessa rackare blivit riktigt äckliga och mögliga över natten. Tråkigt! Men, jag hann iallafall få i mig två stycken.
Ett måste varje sommar är såklart jordgubbar från Brandts självplockning i Västerby.
Vad längtar ni efter, har ni några måsten under sommarhalvåret?
Decomax, den stora dekorationspennan!
Deras lilla dekoreringspenna Decopen har fått ett syskon! Decomax är en större variant av den lilla dekoreringspennan (eller denna är lite mer åt spritshållet). Den rymmer hela 3-5 dl, det är låsbara tyllar och även locket låser man fast på ett enkelt sätt så de tål trycket. Spritsen är i platinumsilikon och tyllarna är i hårdplast. Decomaxen finns i tre läckra färger; ceriserosa, limegrön och brun.
Till Decomaxen får man sex munstycken, tre srunda släta och tre stjärntyllar i olika storlekar. Med dessa kan du trycka ut kaksmet, spritsa ut grädde eller frosting, dekorera tårta med choklad m.m.
Som Lékués övriga platinumsilikonprodukter så tål de hög värme och låga temperaturer. Den kan köras i mikron och den tål att diskas i diskmaskin. Jag tycker att dessa produkter är riktigt rejäla och väldigt lätta att rengöra. Det som är riktigt bra är att du smälter choklad direkt i Decomaxen och överbliven choklad kan förvaras i kylen!
Inom kort kommer ni läsare ha chansen att vinna en egen Decomax!
Håll utkik, inom kort dyker det upp en rolig tävling! :)
Jag är med och tävlar..
Jag är med och tävlar..
Jag är med och tävlar om ett presentkort från Whiteaway.se hos Smulans bakblogg!
Jag är med och tävlar om kakformar från Kakformar.se hos Smulans bakblogg!
Agavesirap & vaniljpulver
Såhär skrivs det om agavesirapen:
Agavessirapen är 100 % naturlig, den kommer från Agaveväxten som odlas i Mexico.
Saven utvinns från Agaven två gånger om dagen, på morgonen och kvällen. Därefter filtreras den och koncentreras genom att låta en del av vätskan avdunsta för att få en fyllig textur. Detta är agavesirap.
Agave Sirap Sunny Bio använder du för att ersätta socker eller annat sötningsmedel i matlagning, te eller kaffe. Den kommer i en praktisk förpackning som är lätt att använda och som gör att sirapen håller länge.
Agave Sirapen Sunny Bio hjälper dig som vill hålla en balanserad kost utan att avstå från socker.
Den innehåller, precis som frukter, ämnet fruktos, som är ett socker som vår kropp smälter långsammare eftersom den har en låg glykemisk index. Dessutom innehåller den väldigt lite kalorier och har en mer sötande effekt än vanligt socker.
Jag använder vaniljpulver i bakverk, i yoghurt, med vispgrädde m.m.
Såhär skrivs det om vaniljpulver:
Äkta vaniljpulver är ett svart pulver som endast består av mald vaniljstång. Vaniljpulver är lika bra och god som vanlig vaniljstång men lättare att använda och dosera. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. Det är alltså helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare vanilj än vaniljsocker.
80% av världens export av vanilj kommer från Madagaskar. Vanilj (-stång) är frukten från en klättrande tropisk orkidé med ursprung från Madagaskar. Den slingrande växen kan bli 15 meter lång. Fröbaljorna blir 20- 30 cm långa och innehåller svarta frön. Det är innehållet som används som krydda. De skördas omogna och sedan vänds och
svettasde i 3-4 månader tills de fått sin brun-svarta färg.
Vanilj växer i länder som Indonesien, Mexiko, Indien bl.a men en av världens bästa vanilj växer i Madagaskar och det är Bourbon Vanilj.
Dessa produkter finns att köpa på Hemköp bl.a.
2-årskalas!
Smarriga produkter från Haugen-Gruppen
Av dessa produkter ska jag hitta på att göra något smarrigt med!
Jag fick en kartong med lite smått & gott från Haugen-Gruppen som ni ser.
Det var några burkar med jordnötssmör (creamy & crunchy), några burkar med chokladkräm (hasselnöt & duo), några burkar med kondenserad mjölk, några burkar med syltad ingefära, fyra förpackningar med bourbonvaniljsocker och fyra förpackningar med gelatinblad.
Jag har börjat nalla lite på jordnötssmöret, vaniljsockret och gelatinbladen. Gelatinbladen har jag haft då jag gjort en smarrig pannacotta. Receptet hittar du här!
Dessa produkter kan du hitta i dagligvaruaffären och de flesta är ekologiska faitradeprodukter.
Vinnare!
Jag har 10 stycken tesilar från DesignTorget att lotta ut och ni är nu hela 10 stycken som skickat in hur ni avnjuter erat favorit-te.
Vilket betyder att ni alla är vinnare! :) Grattis till er alla, som får en varsin tesil inom kort!
Nästan alla tävlande dricker ett sött te, gärna med någon god fruktsmak.
Fyra av er dricker te med en liten skvätt mjölk.
Fem av er dricker te med socker eller honung.
Sex av er dricker erat te i en favoritkopp.
& nästan alla av er vill ha något gott att tugga på till teet, precis som jag! :)
Stort tack till DesignTorget som var med och sponsrade tävlingen med produkter!
Gilla Gilles goda nyheter!
För en tid sen fick jag hem ett gäng minidammsugare, Gille Mint Bites.
Det fanns en liten smak av mint men för min del hade den kunnat ha en starkare mintsmak. :)
Små och naggande goda! På assietten sällskapar minidammsugarna med de små bollarna som har namnet Oreo Cake Balls, receptet hittar du här!
I mitten av februari lanserades Gille Mint Bites av Continental Bakeries. Konditoribiten ser ut som en pudrigt vit punschrulle och smakar exklusiv mint och härlig mörk choklad. Perfekt till fikat men även vid festligare tillfällen där du och dina vänner dricker cider eller champagne.
– Gille Mint Bites bildar en alldeles egen kategori inom konditorivaror. En produkt i tiden både smakmässigt och storleksmässigt och ett resultat av det senaste årets aktiva produktutvecklingsarbete, säger Henrik Ringdahl, marknadschef på Continental Bakeries, som utvecklar, tillverkar och marknadsför varumärket Gille.
Gille Mint Bites är först ut i en exklusiv serie av smaker som kommer att skapa den nya kategorin Munsbitar – eller Bites – under året. Varje förpackning, som liknar en chokladkartong, innehåller åtta munsbitar och har en total vikt på 120 gram. Gille Mint Bites kommer att finnas hos de flesta livsmedelskedjor i Sverige. - Continental Bakeries.
Vad tycker ni? Är det någon som testat dessa små söta godbitar? :)
Gräddglass på LCHF-vis
Gräddglass med Baileys & äkta bourbonvanilj
Ingredienser:
2 dl grädde
400 gram mascarponeost
4 ägg (jag hade 3 st XL-ägg)
1 tsk vaniljpulver
5 msk sötningsmedel
2 msk Baileys
Gör såhär:
- Häll upp grädden och vaniljen i en rejäl skål och vispa hårt (jag har en skål på 4,8 liter till min Kitchen Aid).
- Separera äggen, vitorna i en större skål och gulorna ska vispas med i grädden.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt sötningsmedlet, vispa lite till.
- Rör om och mjuka upp mascarponeosten lite, vispa med den i gräddblandningen.
- Tillsätt Baileys.
- Tillsätt äggvitorna och blanda försiktigt.
- Häll upp smeten i en silikonform (eller glassförpackning med lock) och ställ in i frysen i minst 2-3 timmar.
Klicka dig vidare till tävlingen!
Frukosttips!
En kopp starkt kaffe med grädde, några smältostkuber & hemgjord vaniljyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt, 0,5 dl grädde, 0,5 dl hallon, 1 msk agavesirap, 0,5 tsk vaniljpulver.
Världens första smartphone med dual core!
Jag har anmält mig som testpilot för nya LG Optimus X2 , anmäl dig som testpilot du med, klicka här!
Kålslaffs!
Denna äter jag som tillbehör till kött, fisk m.m.
Min variant av Cole Slaw, 4-6 portioner
Ingredienser:
3 dl strimlad vitkål
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk finhackad rödlök
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk vitlökspulver
(riv i lite morot eller äpple för färg och sötare smak)
Rör ihop alla ingredienserna förutom vitkålen.
Smaka av, krydda extra om det behövs.
Blanda i vitkålen och låt stå någon timme.
Kvällens käk - hemgjord pizza+pizzasallad!
Hemgjord pizzasallad - ca 4 portioner
vitkål (ca 6-8 dl strimlad)
1 dl inlagd paprika
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk italiensk salladskrydda
Gör såhär:
- Strimla vitkålen, med kniv, osthyvel eller i matberedare.
- Stöt kålen, eller slå kokhett vatten över kålen i ett durkslag för att få den mjukare.
- Vispa ihop olja, vitvinsvinäger, honung, salladskrydda, salt & svartpeppar i en skål.
- Häll ner kålen i dressingen och blanda i den inlagda paprikan.
- Blanda väl och låt stå kallt några timmar, helst över dygnet för att få riktigt smak.
Hemgjord LCHF-pizza 4-6 portioner (Pam´s LCHF-pizza)
Ingredienser:
Botten:
120 g cream cheese
4 ägg (eller 3 XL-ägg)
1,8 dl fet grädde
0,6 dl parmesan (eller annan smakrik ost, jag använde Kvibille Riven Cheddar)
1 matsked italiensk salladskrydda
4,8 dl riven ost (förslagsvis en billig ex. hushållsost)
Tomatsås:
0,7 burk krossade/passerade tomater
2 msk oregano
2 vitlöksklyftor - pressade
salt & peppar
Låt koka upp, tillsätt alla kryddor och låt svalna lite.
På pizzan tar ni det ni tycker om, passa på att tömma kylen på rester! :)
Jag slängde på skinka, oliver, fetaost, lök, riven cheddar- & hushållsost (ca 5-6 dl toppingost).
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och börja med botten.
- Klä en långpanna med papper (använd en plåt med hög kant, smeten flyter ut lite)
- Vispa ihop cream cheese och ägg till en jämn smet.
- Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
- Blanda sedan i den rivna hushållsosten.
- Häll allt på den pappersklädda plåten, bred ut till en jämn botten.
- Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.
- Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
- Bred på tomatsåsen och toppingen på den färdiga pizzabotten.
- Ställ in pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält).
- Låt svalna 5 min på plåten.
- Skär upp och njut.
Det blir ca 9 rejäla bitar av långpannepizzan och den går utmärkt att frysa och värma i micron.
Dagen-efter-pizzan är väldigt god att äta kall.
Zucchinigratäng
Den är snarlik i smak och konsistens, dock skulle jag ha skurit zucchinin i lite grövre skivor.
Zucchinigratäng 4-6 p.
Ingredienser:
2-3 st zucchini (ca 800 g)
1 gul lök
2 1 tsk olja
2.5 2,5 dl grädde
1 2 st vitlöksklyfta
salt och peppar
1.5 1,5 dl ost
Gör såhär:
- Värm ugnen till 225°C.
- Skölj zucchinierna noga.
- Skär av ändarna och skiva zucchinin och löken tunt.
- Smörj en ugnssäker form och lägg i zuccinin varvat med lök.
- Rör ihop grädden med pressad vitlök, salt och peppar och slå över zuccinin.
- Strö över osten.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg.
Servera zuccinigratängen med en köttbit, nyskuren sallad och bearnaisesås!
Apelsinchokladpannacotta - vrålgott!
Apelsinchokladpannacotta 4-8 portioner beroende på portionsstorlek!
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde, 40%
- 3 gelatinblad
- 0,5 tsk vaniljpulver
- eventuellt sötningsmedel (2 msk)
- 100 gram mörk apelsinchoklad
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
Koka upp grädden med vaniljpulver och sötningsmedel.
Låt gräddblandningen svalna en stund.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.
Slå den varma gräddblandningen över den hackade chokladen, rör om ordentligt tills chokladen är helt upplöst.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kyl i minst tre timmar.
Servera apelsinchokladpannacottan med några filéade apelsinklyftor eller färska hallon och lite lättvispad vaniljgrädde! Yummie!
Bananchokladmuffins
Jag gjorde dessutom ett klipp när jag var in på Coop. De har riktigt fina muffinsformar i massor av olika färger, så jag köpte på mig ett rejält gäng. De säljs i 50 eller 100pack innehållandes två olika mönster i samma färg. Rutiga och prickiga, precis min stil. :) På bilden har jag använt orangea muffinsformar i prickigt och rutigt.
Bananchokladmuffins
Ingredienser:
3 ägg
4,5 dl strösocker
225 g smör
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,25 dl mjölk/grädde
2 st bananer - mosade
100 g choklad (jag använde chokladknappar)
Gör såhär:
- Sätt på ugnen, 190 grader.
- Smält smör.
- Hacka choklad, den ska i sist i smeten (jag använde chokladknappar).
- Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, häll ner det i äggsmeten.
- Tillsätt mjölk & smält smör, rör om.
- Ha i de mosade bananerna och den hackade chokladen.
- Häll smeten i formar.
- Grädda i ugn i mitten i ca 10-15 minuter (ca 30 min i långpanna).
Hacka choklad eller använd chokladknappar!
Blanda i banan & choklad.
Häll muffinssmeten i formar, gärna med en muffinsplåt som extra stöd. Grädda mitt i ugn i ca 10-15 min.
Tadaa! Ett gäng rykande heta banan&chokladmuffins bjöd jag Malin på.
Hon fick med sig en liten goodiebag hem också.. :)
Smaskens inför helgen!
Spira Inredning
Har ni sett vilka läckra produkter Spira tillverkar?
Jag fick hem en kökshandduk i linne/bomull (Muffins Multi) och en disktrasa med färgglatt tryck (Bubbla Orange).
Spira tillverkar massor av fina inredningstextilier, kökshanddukar, bordstabletter & löpare. Inte nog med det, du kan även köpa brickor, gardinlängder & mattor i samma färg eller mönster! Enfärgat eller mönstrat i massor av läckra färger och mönster. Finns i hellinne & halvlinne.
Spiras härliga inredningsprodukter finns lite här och var, i butiker utspritt i Sverige och övriga välrden men också i lite olika webbutiker, du hittar dom här!
LCHF-produkter
Fiberhusk är 100 % finmalet psylliumfröskal. Det används bl.a. till glutenfri bakning och gör degen mer lättarbetad och kavlingsbar. Brödet blir saftigare och smular mindre. Fiberhusk innehåller 0 kolhydrater.
f
Psyllium är mycket rikt på kostfiber och har varken någon smak eller lukt. Med Finax Psyllium får den glutenfria degen i princip samma egenskaper som vanlig deg, dvs. den blir knåd-och kavelbar. Det höga fiberinnehållet gör att du lätt ökar fibernivån i dina bröd, men det gör också att brödet blir mycket saftigare, mindre smuligt och dessutom en längre hållbarhet. Psyllium innehåller 0 kolhydrater.Sojamjöl framställs genom att sojabönor skalas, mals och behandlas med het ånga. Det är fullt av hälsosamt fett och protein, ett riktigt hälsomjöl! Sojamjöl innehåller 16 gram kolhydrater per 100 gram.
Fibrex är en kostfiber, gjord av betfiber. Fibrex är naturligt fri från gluten och är därför en självklar fiberkälla för glutenintoleranta! Dess höga, vattenhållande förmåga gör Fibrex till en utmärkt råvara i baknings- och matlagningssammanhang. Bröd får förlängd hållbarhet. Färsrätter blir saftigare och godare. Blanda Fibrex i din müsli och få ett högre kostfiberinnehåll. Finamixa Fibrex och använd istället för ströbröd. Fibrex innehåller 5,5 gram kolhydrater per 100 gram.
Jag använder nötter i mat, i bakverk och till mellanmål. De innehåller dock lite mer kolhydrater men det räcker med en mindre mängd för att hålla blodsockernivån jämn. Iallafall för min del! :)
Det finns väldigt mycket bra produkter som inte innehåller kolhydrater. Det mesta finns i vanliga livsmedelsbutiker om inte annat kan man beställa en hel del via webbutiker. LCHF Butiken, CarbZone.se och LowCarbShop.se är några av de internetbutiker du kan beställa hem dessa produkter från.
Oopsies - LCHFsmörgås
Serveras med smör, några skivor ost, skinka och några gurkskivor! :)
Oopsies
Ingredienser:
3 ägg
100 g philadelphiaost
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
3 msk krossade linfrön
1 tsk brödkrydda
Gör såhär:
- Dela äggen, vitorna (i den större skålen) & gulorna var för sig.
- Vispa gulorna tillsammans med philadelphiaosten tills du får en slät smet.
- Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
- Tillsätt fiberhusk, bakpulver, brödkrydda & linfrön i äggvitan.
- Vänd försiktigt ner äggulesmeten i vitorna.
- Klicka ut 4-8 st oopsies på en plåt med bakplåtspapper.
- Salta & peppra.
- Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20-25 min.
Vispa gulorna med philadelphiaosten.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt de torra ingredienserna & vänd ner äggulesmeten.
Klicka ut smeten och grädda i 150 grader i ca 20-25 minuter.
Låt Oopsiesarna svalna, annars är det stor risk att de smakar omelett.
Auberginegratäng
Ingredienser:
3 st auberginer
500 g nötfärs
300 g svamp (jag hade i ett gäng trattkantareller)
1 gul lök
5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
riven ost
Gör såhär:
- Skär auberginen i skivor och bryn i smör, salta lite.
- Lägg sedan ett lager i en ugnsfast form.
- Stek lök och köttfärs, salta och peppra.
- Lägg ett lager färs på aubergineskivorna.
- Stek svampen i smör och lägg på färsen, avsluta med ett lager aubergine.
- Rör ihop grädde, pressad vitlök, salt och peppar och slå i formen.
- Strö över ost och gratinera i ugnen i 200 grader tills gratängen fått en gyllenbrun färg.
Tyvärr hann jag inte få någon bild på den gratinerade gratängen, ni får nöja er med förebilder.
Den klarröda gratängfromern kommer från Gerbera.
Garlic Card
Jag hörde talas om Garlic Card först för några år sedan. Min morbror Jacob tipsade mig om det fascinerande lilla kortet som såg ut precis som ett kontokort. Nu har designen utvecklats och i dagsläget ser kortet lite annorlunda ut, det är lite kraftigare än tidigare och det är lätt böjt för att enklare få grepp om kortet.
Garlic Card är svenskdesignad och mannen bakom idén heter Herman Rasmuson. Det lanserades år 2005 och finns nu i 22 länder. Kortet finns i färgerna rosa, svart, grön, röd, blå gul och kostar kring 50-lappen.
Vaniljpannacotta med hallonsås
Vaniljpannacotta med syrlig hallonsås ca 6 port.
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljpulver*
- 1 msk socker (kan uteslutas eller bytas ut mot sötningsmedel)
- 3 gelatinblad
- 100 g mascarpone (kan uteslutas)
Koka upp grädden, tillsätt vaniljpulver och socker.
Låt småputtra ca 5 minuter.
Dra av från plattan och smält ner geltainbladen och mascarponeosten.
Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Mosa ihop hallon och 1 msk strösocker.
Servera pannacottan med en syrlig hallonsås
Receptet hittade jag någonstans på nätet, minns dock ej var!
Med endast ca 4 g kolhydrater/portion räknat så kallar jag detta för en riktig LCHF-dessert.
*Vaniljpulver är pulvriserad vaniljstång, alltså inget tillsatt socker! Säljs i små glasburkar i välsorterade livsmedelsbutiker.
Mighty Leaf-te
Alla Mighty Leafs tepåsar är tillverkade av en biologiskt nedbrytbar majsstärkelse och har vunnit pris för bästa nya innovativa förpackning. En tepåse från Mighty Leaf räcker till minst 4 dl te. Förpackningarna är av återvunnen papp och trycket har gjorts med sojabaserad tryckfärg.
Alla portionspåsar är individuellt förpackade i folie, detta för att bevara smakerna och kvaliteten intakt. Alla aromämnen Mighty Leaf Tea använder i sina tesorter, är helt naturliga.
Hon skickade även med några stora påsar Spa&Wellnesste, däribland Organic Berry Spice som ska provas framöver och dessa teer har positiva hälsoeffekter.
De företag som säljer Mighty Leaf´s produkter utgörs av 4-5 stjärniga hotell, högkvalitativa restauranger, delikatessbutiker, certifierade spa och träningsanläggningar, ambitiösa caféer med flera.
Mighty Leafs tepåsar Gourmet har vunnit pris för bästa, nya miljöanpassade förpackning 2006/2007 för sin unika och miljöanpassade design.
Mighty Leaf använder sig av 3 olika färger på sina produktförpackningar för att ange koffeinnivån, information som ofta intresserar kunderna. Violett färg: symboliserar tesorter med mycket koffein, tex ett svart te. Grön färg innebär låg koffeinnivå, tex vita och gröna teer. Orange färg signalerar örtte. Nästan samtliga örteer är koffeinfria. Undantaget är örten Yerba Maté som innehåller koffein.
Det går även att beställa tekannor, temuggar och tjusiga presentförpackingar från Mighty Leaf.
Tidningskungen.se - något för alla.
Det bästa med Tidningskungen.se är att alla prenumerationer avslutas automatiskt, så slipper man fundera och krångla med sånt själv, låter inte det toppen hörni? :) Just nu har de ett erbjudande på prenumerationer gällande inredningstidningar. Bara ett klick bort.. :)
Jag såg att de hade Hembakat och massa andra trevliga mat- och baktidningar! Man kanske skulle passa på? :)
Nötchokladbollar
Nötchokladbollar, ca 30 st.
Ingredisenser:
150 g smör - rumstempererat
3 dl kokosflingor
1-2 dl finhackade hasselnötter
1 dl krossade linfrön
4 msk kakao (jag änvänder Valrhona från Tehuset Java)
4 msk starkt kallt kaffe
2 tsk vaniljpulver
80-100 g finhackad choklad (från Malmö Chokladfabrik)
Gör såhär:
- Rör ihop smör, kakao och kokosflingor.
- Hacka nötter och choklad, ha i det i smeten.
- Tillsätt vaniljpulver, linfrön och kaffe.
- Låt stå till sig ca 30 minuter i kylen.
- Rulla sedan små bollar av smeten och sedan i kokosflingor.
En god start på dagen!
Så här ser min start på dagen ut:
Jääklar vad gott det är med 'färska' bär i yoghurt & ett löskokt ägg till det, mumma! :)
Ha en trevlig dag hörni, själv ska jag jobba lite extra några timmar nu på förmiddagen, tjing!
Keramik från Gerbera
De produkter jag använder mig av är ett ljusblått tårtfat på fot, en solgul degskål & en fyrkantig röd gratängform. Riktigt pigga och glada färger som jag gillar väldigt mycket, jag skulle dock vilja ha en uppsättning skålar och fat i pastelliga eller jordnära färger. Gud så läckert att blanda pastelliga och jordnära färger i en tjusig dukning, eller vad säger ni? :)
Vinn tesilen Leaf från DesignTorget!
Jag har turen att få lotta ut 10 stycken Leaf-tesilar från DesignTorget!
"Tesil Leaf fungerar lika bra för mugg som för den stora kannan. Silen är gjord av metall, locket av silikon och tål självklart maskindisk. Tack vare silikonlocket är silen tät och minimerar risken för irriterande teblad i muggen eller kannan." - DesignTorget.
vilket té du föredrar, smaksättning/kryddning, favoritkopp? :)
OBS! Tävlingen avslutas onsdag 23/3, kl 21.00!
Jag dricker en stor kopp te i en av mina grå-vita jumbokoppar, gärna med lite honung i eller en citronskiva, allra helst med trevligt sällskap eller under en filt med en tidning nära tillhands. Eftersom DesignTorget skickade med en extra tesil till mig så tänkte jag prova min nya tesil till kvällen! Jag återkommer! :)
I samarbete med
Bra start på veckan!
Nu är iallafall designen på plats, visst är den tjusig? :) Det tycker jag att vi ska fira med en tävling! Eller vad säger ni? Jag ska klura ut något roligt åt er så kör vi igång en tävling i veckan! :)
I eftermiddag ska jag och Robban iväg på kalas, min kusin Adam fyller 10 år! :)
Ha en toppendag hörni!
Muffinsformarna är från Kalasform & finns att köpa via Kitchen Store bla.
From the designer
Tryck på F5 om dom senaste uppdateringarna inte syns! :)
/ Millblomskan
Ursäkta röran!
Vinnare!
Vinnaren av de tjusiga muffinsformarna & vaniljsocker med äkta bourbonvanilj är.....: Sigrid Hansson!
Nu får du klura lite på vad du ska baka för smarrigt för snart kommer ett litet paket på posten!
Stort grattis till vinsten!
Sammanlagt var ni 21 personer som var med och tävlade och jag använde mig av en slumptalsgenerator! :)
Tack till Cottage & Roses som var med och sponsrade tävlingen med produkter!
Ny tävling kommer inom kort, var med och tävla du också!