BanoffeePie, en toffeepaj på digestivebotten med banan & krossad daim.

Oj oj oj, oj! :) BanoffeePie var lättbakad, söt & god men också väldigt mastig. Man kan servera den istället för en gräddtårta på ett kalas, det är som en bakelse men i tårtform. :)
Tänkte dela med mig av receptet;
Banoffee Pie
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 paket digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim (ev. 2 dubbeldaim)
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull & slå på vatten så det täcker (se till att burken hela tiden ligger under vattenytan). Koka upp och låt småkoka 2 timmar.
Förbered botten; krossa digestivekexen i mixer eller för hand med slagdon och påse! Smält smöret och blanda ihop med kexkrosset. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (spingform; ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.
Montering av pajen; öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebotten med detta. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager vispad grädde och toppa med 1 skivad banan + krossad daim!
Låt stå i kyl minst en timme så pajen hinner sätta till sig ordentligt. :)
Nu ska vi mysa film, jag & sambon. :) Godnatt!
Kommentarer
Trackback