Ischoklad & Baileystryffel
PUBLICERAT: 2010-11-26 // 16:01:12
UNDER: Baka - efterrätter & annat gott
Det har jag hunnit med att göra idag! :) Gjorde ett gäng ischoklad med polkagriskross i & lite tryffel med Baileys i. Det vart toppengott.
Ischoklad med polkagriskross:
200 g valfri blockchoklad
100 g kokosfett
1 dl polkagriskarameller
ca 50 st ischokladformar
Gör såhär:
Grovhacka chokladen, lägg den och kokosfettet i en rostfri bunke och smält det i ett vattenbad.
Rör ihop till en jämn smet.
Mortla polkagriskaramellerna och blanda i dessa i ischokladsmeten.
Ställ ut formarna på en bricka/plåt, fyll upp dessa & ställ kallt.
Förvara ischokladen svalt eller kallt, gärna i burk med smörpapper mellan lagren.
Baileystryffel:
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: 4 msk gräddlikör typ Baileys)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao & florsocker, siktat, valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao/florsocker), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Till kvällen är vi bjudna hem till Samuel & Madde. De bjuds på burgundisk gryta med tillbehör! Spännande! :)
♥
Det har jag hunnit med att göra idag! :) Gjorde ett gäng ischoklad med polkagriskross i & lite tryffel med Baileys i. Det vart toppengott.
Ischoklad med polkagriskross:
200 g valfri blockchoklad
100 g kokosfett
1 dl polkagriskarameller
ca 50 st ischokladformar
Gör såhär:
Grovhacka chokladen, lägg den och kokosfettet i en rostfri bunke och smält det i ett vattenbad.
Rör ihop till en jämn smet.
Mortla polkagriskaramellerna och blanda i dessa i ischokladsmeten.
Ställ ut formarna på en bricka/plåt, fyll upp dessa & ställ kallt.
Förvara ischokladen svalt eller kallt, gärna i burk med smörpapper mellan lagren.
Baileystryffel:
150 g valfri blockchoklad (eller en finare 70% choklad)
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
100 g rumstempererat smör
2 msk valfri smaksättning ( i mitt fall: 4 msk gräddlikör typ Baileys)
0,5 dl valfri garnering att rulla bollarna i (kakao & florsocker, siktat, valde jag)
(plasthandskar)
Gör såhär:
Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål. Tillsätt florsockret och rör om.
Mät upp rumsvarmt smör och skär ner i mindre bitar & mät även upp valfri smaksättning (likören i mitt fall).
Koka upp grädden och tillsätt smaksättningen, häll det över chokladen. Rör om till en slät smet.
Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Smeten ska stå i kylskåpet i ca. 1 timme eller mer och stelna till ordentligt.
Ta en lagom stor skål och ha i garneringen (sikta i kakao/florsocker), på med plasthandskarna & skeda upp lagom stora kulor och lägg där i.
Forma nu till kulorna så de blir runda och lägg dem på en smöpappersklädd bricka eller i en fin skål.
Du kan också spritsa smeten i formar eller på bakplåtspapper, eller häll smeten i en klädd form och skär i rutor och doppa i garnering.
Till kvällen är vi bjudna hem till Samuel & Madde. De bjuds på burgundisk gryta med tillbehör! Spännande! :)
♥
Kommentarer
Carro
Oj oj oj då! Jag hör väl att det vankas fika snart igen? ;D
2010-11-26 » 20:56:43
BLOGG: http://cuteboringlovee.blogspot.com
Trackback