Chokladmousse med syrlig hallongrädde

Under påskhelgen var det fullt upp med jobb för min del. Dock hann jag svänga ihop en riktigt fluffig chokladmousse medan sambon fick sköta resten av käket. :) Då vi försöker äta lite mer lchf så gjorde jag en lchf-vänlig chokladmousse. Dock kan man minska chokladmängden till hälften.
Mörk chokladmousse med syrlig hallongrädde ca 8-10 portioner
Chokladmousse:
3 ägg
4 msk sockerersättning
4,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad - 70% eller högre
Gör såhär:
Hallongrädde:
2 dl grädde
200 g hallon
½ tsk vaniljpulver
1 msk sockerersättning
Gör såhär:
Mörk chokladmousse med syrlig hallongrädde ca 8-10 portioner
Chokladmousse:
3 ägg
4 msk sockerersättning
4,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad - 70% eller högre
Gör såhär:
- Vispa ägg och sockerersättning tills det är vitt och fluffigt, det kan ta ca 15-30 minuter.
- Vispa grädden tjock under tiden.
- Bryt ner chokladen i en skål och smält över ett vattenbad.
- Vänd ner den smälta chokladen i äggfluffet, vispa försiktigt.
- Vänd ner grädden i chokladblandningen och häll upp i små portionsformar.
- Låt stå kallt i minst 6 timmar före servering, denna kan göras dagen innan.
Hallongrädde:
2 dl grädde
200 g hallon
½ tsk vaniljpulver
1 msk sockerersättning
Gör såhär:
- Värm hallonen i en kastrull och mosa lätt.
- Häll hallonen i en sikt och passera.
- Häll upp grädde, passerade hallon, vaniljpulver och sockerersättning i en skål.
- Vispa grädden, inte alltför fast.
- Klicka över hallongrädden på den mörka chokladmoussen, låt stå kallt i ca 30 minuter.
Släng på lite riven mörk choklad eller några fina hallon ovanpå moussen (något som jag helt glömde av).
Servera med kaffe och njuuut! :)
Servera med kaffe och njuuut! :)
Kommentarer

Så gott :-)
2011-04-27 » 20:09:45
BLOGG: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/07/vit-chokladsmorkram.html
Trackback