Chokladmousse med syrlig hallongrädde
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Under påskhelgen var det fullt upp med jobb för min del. Dock hann jag svänga ihop en riktigt fluffig chokladmousse medan sambon fick sköta resten av käket. :) Då vi försöker äta lite mer lchf så gjorde jag en lchf-vänlig chokladmousse. Dock kan man minska chokladmängden till hälften.
Mörk chokladmousse med syrlig hallongrädde ca 8-10 portioner
Chokladmousse:
3 ägg
4 msk sockerersättning
4,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad - 70% eller högre
Gör såhär:
Hallongrädde:
2 dl grädde
200 g hallon
½ tsk vaniljpulver
1 msk sockerersättning
Gör såhär:
Mörk chokladmousse med syrlig hallongrädde ca 8-10 portioner
Chokladmousse:
3 ägg
4 msk sockerersättning
4,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad - 70% eller högre
Gör såhär:
- Vispa ägg och sockerersättning tills det är vitt och fluffigt, det kan ta ca 15-30 minuter.
- Vispa grädden tjock under tiden.
- Bryt ner chokladen i en skål och smält över ett vattenbad.
- Vänd ner den smälta chokladen i äggfluffet, vispa försiktigt.
- Vänd ner grädden i chokladblandningen och häll upp i små portionsformar.
- Låt stå kallt i minst 6 timmar före servering, denna kan göras dagen innan.
Hallongrädde:
2 dl grädde
200 g hallon
½ tsk vaniljpulver
1 msk sockerersättning
Gör såhär:
- Värm hallonen i en kastrull och mosa lätt.
- Häll hallonen i en sikt och passera.
- Häll upp grädde, passerade hallon, vaniljpulver och sockerersättning i en skål.
- Vispa grädden, inte alltför fast.
- Klicka över hallongrädden på den mörka chokladmoussen, låt stå kallt i ca 30 minuter.
Släng på lite riven mörk choklad eller några fina hallon ovanpå moussen (något som jag helt glömde av).
Servera med kaffe och njuuut! :)
Servera med kaffe och njuuut! :)
Kommentarer
![](http://millblomskan.blogg.se/testar/images/2010/hjrta13_90949483_110619177.png)
Så gott :-)
2011-04-27 » 20:09:45
BLOGG: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/07/vit-chokladsmorkram.html
Trackback