Bland mina favoritbakverk ligger morotskakan och nu har jag hittat ett toppenrecept på en lchf-morotskaka! Ursprungsreceptet är enligt
Maries morotskaka men jag har lagt till och tagit bort ingredienser. Igår morse klockan 07.00 började jag palta och dona. Min nya assistent från
Ankarsum fick göra mig sällskap. Jag satte igång med att mala eget mandelmjöl, rev några morötter och sen var jag igång! :) Här kommer receptet:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0110_140612039.jpg)
Det ljusblåa tårtfatet kommer från
Gerbera.
Saftig morotskaka
Ingredienser:
75 g smör
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
0,5 dl sockerersättning
1 krm salt
3 dl mandelmjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 dl turkisk yoghurt
1 dl kokosflingor
2 morötter
Glasyr:
200g philadelphiaost
50g smör - rumstempererat
2 msk sockerersättning
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk rivet citronskal
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra en springform och bröa med lite mandelmjöl eller kokosflingor.
- Smält smöret, tillsätt vaniljpulver och ställ åt sidan.
- Vispa ägg, sockerersättning och salt vitt och luftigt.
- Blanda mald mandel, kanel, bakpulver och fiberhusk i en bunke, blanda ner det i äggsmeten.
- Tillsätt turkisk yoghurt, kokosflingor och rivna morötter.
- Häll smeten i formen och bred ut ordentligt.
- Grädda kakan i mitten i ugnen i ca 30 minuter och gör glasyren under tiden kakan gräddas.
- Blanda alla ingredienser till glasyren, smaka av och låt den gärna stå i kyl så den blir lite fastare.
- Låt kakan svalna, bred på glasyren, garnera med kokosflingor eller lite riven morot.