Jordnötskakor - Martha Stewarts
PUBLICERAT: 2011-04-08 // 07:30:00
UNDER: Baka - småkakor
Originalreceptet heter Martha Stewart Peanut Butter Sandwich Cookies och receptet hittade jag i en blogg här. Jag gjorde endast kakan och skippade fyllningen, tyckte det blev lite kaka på kaka med så mycket jordnötssmör både i kaksmeten OCH i fyllningen.. :)
Ingredienser - kaksmet:
4,8 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker (Törsleff's)
170 g rumstempererat smör
2 dl jordnötssmör (Green Choice)
1,25 dl strösocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
Den eventuella fyllningen:
85 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör (Green Choice)
3 msk vispgrädde
Gör såhär:
Dessa kakor lär ju kunna bli riktigt smarriga med hasselnötsmassa eller något snarlikt istället för jordnötssmör i smeten? Eller lena vaniljkakor med en syrlig citronfyllning eller chokladkakor med moccafyllning.. Jag får fortsätta experimentera! :)
Martha Stewart Peanut Butter Sandwich Cookies
Ingredienser - kaksmet:
4,8 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker (Törsleff's)
170 g rumstempererat smör
2 dl jordnötssmör (Green Choice)
1,25 dl strösocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
Den eventuella fyllningen:
85 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör (Green Choice)
3 msk vispgrädde
Gör såhär:
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.
- Blanda rumstempererat smör, jordnötssmör, strösocker och ljust muscovadosocker i en matberedare. Rör tills smeten blir ljus och luftig, ca 5 min.
- Tillsätt ägget och kör en stund till.
- Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en deg. Ställ svalt i minst en timme eller över natten.
- Gör två rullar av degen, slå in i plastfolie och kyl rullarna i en timme till för att dom ska bli lättare att skära.
- Gör i ordning fyllningen genom att blanda alla ingredienser och vispa ihop dom till en lufig, slät kräm.
- Skär degrullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Har man möjlighet kan man kyla kakorna ännu en gång på plåten för att få dom hålla formen ännu bättre.
- Grädda kakorna i ugnen på 165 grader i ca 15 min eller tills kanterna börjar bli lite bruna.
- Låt svalna på galler och bred sedan på fyllningen.
Dessa kakor lär ju kunna bli riktigt smarriga med hasselnötsmassa eller något snarlikt istället för jordnötssmör i smeten? Eller lena vaniljkakor med en syrlig citronfyllning eller chokladkakor med moccafyllning.. Jag får fortsätta experimentera! :)
Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan
Så gott :-)
2011-04-08 » 09:45:27
BLOGG: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Trackback