Jag försökte mig på broccolimos här om kvällen. Smaken är speciell och det kan behövas kryddas ordentligt. Jag tycker det är ett helt ok alternativ till potatismos medan andra inte alls gillade det!
Broccolimos med parmesan - 4 p.
800 fryst broccoli
2 dl parmesanost eller annan vällagrad ost
1 dl grädde
100 g smör
salt & peppar
♦ Koka broccolin enligt förpackningen, häll av vattnet.
♦ Tillsätt grädde och smör.
♦ Mosa broccolin med potatisstöt eller en mixerstav.
♦ Rör i parmesanosten och krydda!
Servera moset med vinmarinerad rostbiff, solvarboskinka/rökt skinka.
Till det en buffelostsallad och en vitlöksdressing!
Nu ska jag iväg på lunch med Zandra, kika lite i butikerna på stan och sen ska jag hem och sparka igång ugnen..
Till kvällen blir det myspys med mina nya tidningar och kanske något smaskigt? :)