Vaniljmuffins med nutellafyllning

En enkel grundsmet som kan varieras till tusen! :) Detta blir ca 12 normalstora muffins.
Ingredienser:
100 g smör
3/4 dl mjölk
1½ dl rörsocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl vetemjöl
nutellakräm till fyllning (ca 100 g)
Gör såhär:
• Smält smöret och tillsätt mjölken.
• Låt mjölkblandningen bli ljummen.
• Vispa upp ägg och socker lite fluffigt.
• Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
• Häll upp smet till 1/3 i pappersformarna och klicka i en tesked nutella, täck med smet upp till 2/3.
• Grädda muffinsen i muffinsplåt mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
Tips!
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
Smaksätt muffinsen med din favoritsmak! Kaneldoppade äppelbitar, kakao, chokladknappar, saffran, bär, romrussin, pepparkakskryddor, nötter eller någon smarrig likör?
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
Smaksätt muffinsen med din favoritsmak! Kaneldoppade äppelbitar, kakao, chokladknappar, saffran, bär, romrussin, pepparkakskryddor, nötter eller någon smarrig likör?
Den turkosa duken finns hos Franzéns, blommiga kökshandduken är från Green Gate!
Trackback