Jag bakade hallongrottor på jobbet i söndags, fick mersmak och svängde ihop en mördegssmet hemma igår. Syltgrottor är ju himla goda! Tänkte först göra en lemon curdfyllning men till min stora besvikelse så var det slut, fick ta köpehallonsylt istället.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0166_145155877.jpg)
Syltgrottor 25-30 stycken
Ingredienser:200 gr smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning:1 dl sylt
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0142_145156119.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0148_145156169.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0157_145156276.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_0163_145156335.jpg)
Gör såhär:
- Rör rumstempererat smör med socker, vaniljsocker och bakpulver smidigt med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta till smidig deg, låt stå kallt ca 30 min.
- Ställ ut småbrödsformar på en plåt.
- Gör sen små bollar (ca 1 msk deg/boll) och tryck till en grop med knogen/fingret i mitten på bollen.
- Fyll groparna med sylten och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Förvara tätslutande i burk med lock eller påse, kakorna går bra att frysa!