Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
PUBLICERAT: 2011-08-05 // 17:25:00
UNDER: Sylt, marmelad & inläggningar
Igår fick jag ett paket från företaget NiMas AB, de skickade ett gäng glasflaskor och små burkar. Perfekt till saft och sylt! Så, jag passade på att plocka av de mogna körsbären som var kvar och fick ungefär 8 liter bär med mig hem! Nu blir det till att koka sylt, saft och göra inläggningar.
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Ingredienser:
1 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Gör såhär:
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Ingredienser:
1 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Gör såhär:
- Skölj och kärna ur körsbären.
- Mixa eller hacka bären.
- Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter.
- Ta av grytan från plattan och skumma väl.
- Blanda i romen och därefter Atamon.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
- Förslut och förvara mörkt och svalt.
Passa på att plocka in frukt och bär innan de är dåliga och säsongen är slut!
Koka saft och sylt, använd till paj eller i en god saftig kaka, ex en snabbakad sommarkaka?
Köp på er några syltburkar eller tjusiga saftflaskor, sylta och safta för glatta livet så har ni till höst och vinter.
Det finns riktigt fina produkter hos NiMas till kampanjpris just nu!
Mina fina saftflaskor och söta syltburkar kommer därifrån, ni kommer få se mer av dom framöver.
Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan
Låter himla gott med körsbärssylt
2011-08-05 » 20:43:30
BLOGG: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Sanna
Åååh, körsbär som är så jäkla gott!
2011-08-06 » 17:45:34
Trackback