Jag har nog lagt många timmar på att plocka svamp och bär hittills, tiden drar snabbt iväg när man travar in i skogen.
Ganska mycket gula kantareller har jag fått med mig hem men nu har även trattkantarellerna visat sig,
förvällda och infrysta har jag lite till hösten och vinterns grytor.
För inte så länge sen fick jag lagom mycket svamp som ikväll fick sällskapa med lite fläskfilé,
för att förstärka kantarellsmaken fick även osten hänga på.
Slutpladdrat, detta slängde jag ihop till kvällens middag;




Fläskfilé i kantarellsås
ca 600 g fläskfilé
ca 300 g förvällda kantareller
200 g Creme Bonjour Kantarell
5 dl grädde
salt & peppar
Gör såhär:
- Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor.
- Salta och peppra köttet och bryn i smör.
- Grovhacka kantarellerna och fräs ur lite vätska i en ganska varm stekpanna.
- Tillsätt Creme Bonjour och grädde i de frästa kantarellerna, lägg därefter i filén.
- Låt koka samman i 15 minuter.
Serveras med ris, kokt potatis eller en sallad a´la LCHF.
Någon mer än jag som älskar att plocka svamp? :)