Rominlagda körsbär med vaniljstång
PUBLICERAT: 2011-08-15 // 16:07:07
UNDER: Sylt, marmelad & inläggningar
Rominlagda körsbär med vaniljstång
Ingredienser:
500 g körsbär
3 dl strösocker
2 dl vatten
1 vaniljstång
2 dl mörk rom
Gör såhär:
Rominlagda körsbär med vaniljstång
Ingredienser:
500 g körsbär
3 dl strösocker
2 dl vatten
1 vaniljstång
2 dl mörk rom
Gör såhär:
- Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
- Koka upp under omrörning till sockret löser sig, häll i körsbär och sjud försiktigt under lock i 25 minuter.
- Låt romen koka med de sista minuterna. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast.
- Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt!
Servera körsbären lite småvarma ihop med en kula vaniljgräddglass.
Jääädrar vad gott det är! :)
Jääädrar vad gott det är! :)
Kommentarer
Trackback