

Bananbröd/kaka Ingredienser:100 g smör
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
4 bananer
2 ägg
1 dl grädde
50 g rostad flagad mandel
50 g chokladknappar





Gör såhär:1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en avlång 1,5-litersform.
2. Blanda socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, ägg, mandel och choklad.
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, känn med sticka så den inte är kladdig (täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket färg). Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt svalna i formen med en handduk över.