Nutella- och hasselnötsbiscotti
PUBLICERAT: 2011-12-18 // 07:00:00
UNDER: Baka - småkakor
Nutella- och hasselnötsbiscotti
Ingredienser:
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
5,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao från Weiss
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl Nutella
2 dl hasselnötskärnor - grovhackade
Gör så här:
Hur låter det va? Ganska smaskigt kan jag tala om! Jag har mixtrat till ett toppenrecept på mina biscotti, eller som på svenska - skorpor!
Jag har alltid trott att det tar lång tid att göra skorpor och att det är komplicerat men nu när jag gett mig f*n på det så går det ruskigt smidigt.
Vispa ihop smeten, rulla ut, grädda, skiva, torka, grädda,vänd, grädda och torka på eftervärmen..
Okej, det låååter extremt komplicerat men det är så enkelt. Testa!
Nutella- och hasselnötsbiscotti
Ingredienser:
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
5,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao från Weiss
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl Nutella
2 dl hasselnötskärnor - grovhackade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och låt svalna lite, blanda ner Nutellan och rör ihop.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt smöret i en tunn stråle samtidigt som du vispar.
- Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver, rör ihop med äggsmeten till en smidig deg.
- Tillsätt de grovhackade nötterna och arbeta snabbt in i degen.
- Dela degen i tre och rulla till längder på en klädd plåt.
- Platta till längderna lite och grädda i 20-25 minuter i nedre delen i ugnen.
- Skär längderna i smala sneda bitar, lägg bitarna på klädd plåt med snittytan upp.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda skorporna i 15-20 minuter men vänd på bitarna och grädda andra sidan efter halva gräddningstiden.
- Stäng av ugnsvärmen och låt skorporna gå på eftervärmen med ugnsluckan lite öppen (så fukten tar sig ut).
- När ugnen är helt sval/kall igen så lägg skorporna i förslutningsbar burk.
Kommentarer
Annica Långvall
Dreggel! Biscotti är så gott och fräscht tycker jag, precis lagom till kaffet.
2011-12-25 » 11:55:22
BLOGG: http://dietistannica.blogg.se/
Trackback