Marmelad i massor!
PUBLICERAT: 2011-02-26 // 14:44:57
UNDER: Baka - fyllning, topping m.m.
Igår gjorde jag två olika sorters marmelad. En grön kiwimarmelad och en gul kiwi&citronmarmelad med en vaniljstång i. Carro fyllde år igår, så jag bjöds dit på lite kaffe, med mig hade jag en burk gul kiwi&citronmarmelad och nybakat bröd! :) Marmeladen var lagom syrlig, passade perfekt med en vaniljstång i.
Grön kiwimarmelad
Ingredienser:
8 st kiwifrukter
3 dl syltsocker
Gör såhär:
Gul kiwi&citronmarmelad med äkta vanilj
Ingredienser:
6-8 st gula kiwifrukter
1 citron
1 vaniljstång
3 dl syltsocker
Gör såhär:
Grön kiwimarmelad
Ingredienser:
8 st kiwifrukter
3 dl syltsocker
Gör såhär:
- Skala kiwin och skär dem i små bitar.
- Mät upp socker och kiwi i en kastrull, mosa kiwin lätt med en gaffel.
- Koka upp och låt småputtra i ca 20 minuter.
- Skumma av marmeladen undertiden som den kokar.
- Häll upp i väl rengjorda varma burkar och sätt på locket direkt.
- Jag diskade glasburkarna & satte in de i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
- Marmeladburkarna blir mer tätslutna när de är varma.
Gul kiwi&citronmarmelad med äkta vanilj
Ingredienser:
6-8 st gula kiwifrukter
1 citron
1 vaniljstång
3 dl syltsocker
Gör såhär:
- Skala kiwin och skär dem i små bitar.
- Tvätta citronen och skär ner den i små bitar.
- Mät upp socker, kiwi och citron i en kastrull, mosa lite lätt med en gaffel.
- Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och ha i stång och frön i kastrullen.
- Koka upp och låt småputtra i ca 20 minuter.
- Skumma av marmeladen undertiden som den kokar.
- Ta ur vaniljstången och häll upp marmeladen i väl rengjorda varma burkar och sätt på locket direkt.
- Jag diskade glasburkarna & satte in de i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
- Marmeladburkarna blir mer tätslutna när de är varma.
Kommentarer
Trackback