Saftig banankaka med chokladbitar

Ingredienser:3 ägg
4,5 dl strösocker
225 g smör
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,25 dl mjölk/grädde
2 st bananer
100 g choklad
kokosflingor eller ströbröd till formen
Gör såhär:Sätt på ugnen, 190 grader.
Smält smör.

Hacka choklad, den ska i sist i smeten.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, häll ner det i äggsmeten.
Tillsätt mjölk & smält smör, rör om.

Ha i de mosade bananerna och den hackade chokladen.
Häll smeten i en form, ca 30x40 cm eller i 2 brödformar (eller som jag - blanda olika formar).

Grädda i ugn i mitten i ca 20-30 minuter.


Det charmiga ljusgula fatet är från
Gustavsbergs Porslinsfabrik! :)