..gjorde jag tidigare idag. Oj oj oj, så goda dom är! Guds gåva till kvinnorna, en riktig chokladbomb som ger mersmak! :) Perfekt att göra såhär efter jul då man kanske har en hel del mandelmassa kvar efter allt julbak.
Riktigt goda chokladbiskvierIngredienser:
Till mandelbotten:
400 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Till fyllningen:
1 dl socker
3 msk vatten
4 äggulor
300 g smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
Gör såhär:Riv mandelmassan
, blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa eller klicka ut på bakplåtspapper (platta ut dem lite då de reser sig i ugnen).

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll på raringarna, de skall fortfarande vara lilte sega i mitten & gyllenbruna på ytan!
Gör fyllningen;
koka samman vatten och socker till en lag, häll det över äggulorna och vispa kraftigt (ca 15-20 minuter).
Låt det hela svalna, tillsätt sedan det rumsvarma smöret i klickar. Vispa med elvisp tills du fått en jämn och fin smet. Smaksätt med vanilj och kakao.
Bred krämen, eller spritsa, över mandelbottnarna och doppa dem sedan i smält choklad.

Ett tips när du ska doppa biskvierna i smält choklad är att frysa dessa före (1 timme minst), de är enklare att hantera och smörblandningen smälter inte så chokladen börjar rinna. Du får ett jämnt och fint chokladlager och det stenar ganska fort.

Det fina lilla tårtfatet är från Miljögården.
Ha en bra dag! ♥