Fiskelycka!

Idag tog jag med mig sambon & lillebror ut på sjön. Igår var det fiskepremiär på St. Bredsjön men vi premiärfiskade idag istället. Lillebror var dit igår på öppningen och det var ca 70-80 pers, idag var det lite lugnare med ca 40 skallar.
Iallafall fick vi med oss tre öringar hem (dvs dagsransonen, jag hade kunnat fiska hela dagen annars..) som snart ska tillagas! :) Hur gott är det inte med hel fisk i ugn? Mumma!
Hel fisk i ugn
1 hel fisk, rensad och sköljd
1 msk svartpeppar
3 msk salt
Valfri smaksättning:
1 citron
1 dl dill
1 gul lök & 1 dl purjolök
1 dl persilja & 2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
Lägg fisken på en ugnsform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie på.
Salta rätt så rejält, jag brukar använda ca 3-5 msk salt, krydda med 1-2 tsk svartpeppar.
Smaksättning:
Citron, skiva och lägg skivorna i fisken.
Dill, ta en dl fryst dill och strö i fisken.
Persilja & vitlök, ta fryst persilja och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor, strö i fisken.
Gul lök & purjolök, skiva löken och fyll fisken.
Skicka in fisken i nedre delen i ugnen i 175 grader i ca 40-60 minuter.
Servera fisken med kokt potatis, hollandaisesås & grönsallad.
Iallafall fick vi med oss tre öringar hem (dvs dagsransonen, jag hade kunnat fiska hela dagen annars..) som snart ska tillagas! :) Hur gott är det inte med hel fisk i ugn? Mumma!
Hel fisk i ugn
1 hel fisk, rensad och sköljd
1 msk svartpeppar
3 msk salt
Valfri smaksättning:
1 citron
1 dl dill
1 gul lök & 1 dl purjolök
1 dl persilja & 2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
Lägg fisken på en ugnsform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie på.
Salta rätt så rejält, jag brukar använda ca 3-5 msk salt, krydda med 1-2 tsk svartpeppar.
Smaksättning:
Citron, skiva och lägg skivorna i fisken.
Dill, ta en dl fryst dill och strö i fisken.
Persilja & vitlök, ta fryst persilja och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor, strö i fisken.
Gul lök & purjolök, skiva löken och fyll fisken.
Skicka in fisken i nedre delen i ugnen i 175 grader i ca 40-60 minuter.
Servera fisken med kokt potatis, hollandaisesås & grönsallad.
Kommentarer
Trackback