Kladdkaka med dragerade kaffebönor
PUBLICERAT: 2011-01-26 // 09:32:36
UNDER: Baka - mjuka kakor
Igår bakade jag ihop en kladdkaka, en ny variant!
Kladdkaka med dragerade kaffebönor och mörk choklad med mjuk karamel och krispig mandel
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g kaffebönor i ljus choklad
100 g Lindt Caramel Intense
Gör såhär:
Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mlöjet.
Hacka den mörka chokladen och blanda i den och kaffebönorna i smeten.
Häll smeten i en rund smörad och ev bröad springform.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan svalna & jag brukar ställa den kallt i 1-2 timmar före servering då den blir lättare att skära upp.
Servera kakan som den är eller med en klick vispad grädde! :)
Kladdkaka med dragerade kaffebönor och mörk choklad med mjuk karamel och krispig mandel
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g kaffebönor i ljus choklad
100 g Lindt Caramel Intense
Gör såhär:
Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mlöjet.
Hacka den mörka chokladen och blanda i den och kaffebönorna i smeten.
Häll smeten i en rund smörad och ev bröad springform.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan svalna & jag brukar ställa den kallt i 1-2 timmar före servering då den blir lättare att skära upp.
Servera kakan som den är eller med en klick vispad grädde! :)
Kommentarer
mia
vilka snygga fat o muffinsformar
2011-02-11 » 14:44:58
Anna
Häftigt recept. Jättekul med kaffebönorna!
2011-04-14 » 19:55:38
BLOGG: http://xn--kaffebnor-57a.eu/
Trackback