Igår bakade jag ihop en kladdkaka, en ny variant!
Kladdkaka med dragerade kaffebönor och mörk choklad med mjuk karamel och krispig mandelIngredienser:150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g
kaffebönor i ljus choklad100 g Lindt Caramel Intense
Gör såhär:
Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mlöjet.
Hacka den mörka chokladen och blanda i den och kaffebönorna i smeten.
Häll smeten i en rund smörad och ev bröad springform.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.Låt kakan svalna & jag brukar ställa den kallt i 1-2 timmar före servering då den blir lättare att skära upp.
Servera kakan som den är eller med en klick vispad grädde! :)
