Klassisk rulltårta med hallonsyltfyllning.

En snabb- och lättbakad klassiker. :)
Rulltårta
Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl grädde/mjölk
ca 1-2 dl valfri sylt
till fyllning
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Tillsätt bakpulver, därefter mjöl och sist ner med vätskan, vispa ihop försiktigt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter men se till att ha koll på kakan då den fort kan bli bränd.
Ta ut kakan och stjälp direkt upp den på sockrat bakplåtspapper, dra sedan försiktigt bort papperet. Om det sitter fast så kan man pensla loss det med kallt vatten.
Bred på sylten på en gång & rulla ihop rulltårtan. Om den hinner kallna så spricker den lätt!
Låt kakan stå och 'gotta' till sig innan den skivas upp.
Rulltårta
Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl grädde/mjölk
ca 1-2 dl valfri sylt
till fyllning
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Tillsätt bakpulver, därefter mjöl och sist ner med vätskan, vispa ihop försiktigt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter men se till att ha koll på kakan då den fort kan bli bränd.
Ta ut kakan och stjälp direkt upp den på sockrat bakplåtspapper, dra sedan försiktigt bort papperet. Om det sitter fast så kan man pensla loss det med kallt vatten.
Bred på sylten på en gång & rulla ihop rulltårtan. Om den hinner kallna så spricker den lätt!
Låt kakan stå och 'gotta' till sig innan den skivas upp.
Det lilla tårtfatet är från Miljögården.
Kommentarer
Trackback