Maffiga chokladmuffins med banan & choklad

Dessa söta små formar (chokladformar dock) hittade jag på Dollarstore! Fyndat 150 st för 10kr.
Ingredienser:2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g smör
80 g choklad (jag tog
Peru 70%)
1 banan
Gör såhär:Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.Smält smöret, låt svalna och ha i smeten.
Tillsätt grovhackad choklad och den mosade bananen i smeten.

Skeda upp i formar (gärna i muffinsteflonformar för att få de stadiga).

Grädda i 200°C ca 15 min.

Låt svalna innan du glaserar dina muffins.
Frosting: (jag 'rensade' skåpen och slängde i lite nougat, Nutella & choklad)
5 dl florsocker
50 g smör
2 dl Nutella
100 g nougat
50 g choklad
3 msk kakao
3 msk hett kaffe
Gör såhär:Vispa ihop rumstempererat smör, kakao & florsocker.

Smält nougat & choklad i ett vattenbad, låt svalna.
Tillsätt Nutella & den smälta nougatblandningen i smörblandningen.
Ha sist i det heta kaffet, då får du en glansig och fin yta när du 'klär' dina muffins.
Dekorera med kokosflingor, strössel eller pudra på lite florsocker! :)



Kakfatet fick jag av min kompis
Liza! Visst är det gulligt? Riktigt ljuslila & matchar de söta formarna från
Kalasform! Det syns inte så bra på fotona men det är Snorkfröken på de rosa & Lilla My på de lila, ur serien Mumin. De flerfärgade minicupcakesformarna kommer också från Kalasform, tror att dessa är från Sommar-serien. :)