Butterkaka

Kanelbutterkaka - 2 st
Ingredienser:
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 paket jäst - torr eller färsk
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
3 tsk kardemumma - krossad
14 dl vetemjöl ca - spara 1 dl till utbaket
100 g smör+3 msk Kryddknallens kanel till fyllning
1 ägg till pensling
pärlsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bakbunke och häll över mjölkblandningen.
- Rör tills jästen lösts upp, tillsätt socker och salt och blanda väl.
- Krossa kardemumma och blanda väl.
- Tillsätt mjöl, en dl i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut till en rektangel.
- Rör ihop och bred ut fyllningen, rulla ihop på längden och skiva upp i 5 cm tjocka skivor, lägg i smörad springform.
- Låt jäsa ytterligare 40 minuter under bakduk.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i nedre delen i ugn i ca 30 minuter (beroende på ugn - håll koll!).
- Låt svalna och servera nygräddad med ett glas kall mjölk!
Rosa Assistent® Original från Ankarsrum.
Kommentarer

Mmm ser jättesmarrigt ut.så fint du lagt upp det.
Kommer lägga ut några tävlingar den här veckan,börjar i dag.
2011-06-27 » 09:43:51
BLOGG: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Trackback