Efter
bullbaket blev det en del mandelmassa över.
Jag klurade lite, grävde lite i skafferiet och slängde ihop en smet. Så här blev det:
Lättbakade mandelmassakakor ca 10-20 st
Ingredienser: ♥ 2 ägg
♥ 500 g mandelmassa
♥ 200 g mörk choklad
♥ 100 g hasselnötter
Gör såhär:• Sätt ugnen på 190 grader.
• Vispa upp äggen lätt.
• Grovriv mandelmassan, grovhacka choklad och nötter, häll ner allt i äggen.
• Blanda väl, forma små bollar platta till lite lätt.
• Grädda i nedre delen i ugn i ca 10-12 minuter (beroende på ugn - håll koll!).
• Låt svalna på galler.
Tips! Om du får mandelmassa över så går det finfint att riva den och frysa in eller baka smaskiga bullar med mandelmassafyllning! Eller riv med den i smeten och öka på med ett ägg och tillsätt lite Smarties, vit choklad, nötter eller torkad frukt som utfyllnad? Smält choklad och doppa underdelen på kakorna för lite extra lyxig chokladkänsla! :)