![Apelsinchokladpannacotta](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/chokladpannacotta_138233924.jpg)
Apelsinchokladpannacotta 4-8 portioner beroende på portionsstorlek!
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde, 40%
- 3 gelatinblad
- 0,5 tsk vaniljpulver
- eventuellt sötningsmedel (2 msk)
- 100 gram mörk apelsinchoklad
Gör såhär:Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
Koka upp grädden med vaniljpulver och sötningsmedel.
Låt gräddblandningen svalna en stund.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.
Slå den varma gräddblandningen över den hackade chokladen, rör om ordentligt tills chokladen är helt upplöst.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kyl i minst tre timmar.
Servera apelsinchokladpannacottan med några filéade apelsinklyftor eller färska hallon och lite lättvispad vaniljgrädde! Yummie!