Auberginegratäng

Smarrig auberginegratäng med trattkantareller
Ingredienser:
3 st auberginer
500 g nötfärs
300 g svamp (jag hade i ett gäng trattkantareller)
1 gul lök
5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
riven ost
Gör såhär:

Ingredienser:
3 st auberginer
500 g nötfärs
300 g svamp (jag hade i ett gäng trattkantareller)
1 gul lök
5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
riven ost
Gör såhär:
- Skär auberginen i skivor och bryn i smör, salta lite.
- Lägg sedan ett lager i en ugnsfast form.
- Stek lök och köttfärs, salta och peppra.
- Lägg ett lager färs på aubergineskivorna.
- Stek svampen i smör och lägg på färsen, avsluta med ett lager aubergine.
- Rör ihop grädde, pressad vitlök, salt och peppar och slå i formen.
- Strö över ost och gratinera i ugnen i 200 grader tills gratängen fått en gyllenbrun färg.


Servera auberginegratängen med en fräsch fetaostsallad och en kall vitlöksdressing.
Tyvärr hann jag inte få någon bild på den gratinerade gratängen, ni får nöja er med förebilder.
Den klarröda gratängfromern kommer från Gerbera.
Tyvärr hann jag inte få någon bild på den gratinerade gratängen, ni får nöja er med förebilder.
Den klarröda gratängfromern kommer från Gerbera.
Kommentarer
Trackback